Do ašského muzea budeme moci již brzy zavítat i večer díky celostátní akci Muzejní noc

Aš – Nevšední zážitek, který si nemůžete nechat ujít. Řeč je o celostátní akci s názvem „Muzejní noc, do které se Muzeum Aš opět připojuje. Uskuteční už 14. června od 19:00 do 22:00 hodin právě v Textilnímu muzeu v Aši. „Muzejní noc je skvělou příležitostí pro všechny, kteří chtějí zažít něco výjimečného v neformální a příjemné atmosféře. Těšíme se na Vás při této jedinečné příležitosti, kdy se naše expozice oživí večerní atmosférou, která nabídne návštěvníkům nezapomenutelné zážitky. Vstup zdarma! Vezměte s sebou rodinu, přátele a přijďte si užít večer plný poznání, zábavy a inspirace,“ sděluje ředitelka Muzea Aš Andrea Kuzma.

 

Těšit se můžete na speciální komentované prohlídky, a to nejen našeho muzea ale i kostela, nově upravené zahrady, dále na hudební vystoupení živé hudby a performance, potěší Vás elegantní a živelná světelná show, chybět nebudou ani gastronomické zážitky, které zajistí Bistro Fichtl. „Muzejní noc je jedinečnou příležitostí, kdy naše muzeum ožívá večerní atmosférou a otevírá své brány široké veřejnosti. Chceme nabídnout návštěvníkům nejen zajímavé expozice, ale i interaktivní zážitky. Těšíme se, že společně prožijeme nezapomenutelný večer plný poznání, inspirace a zábavy.“ vysvětluje.

Muzejní noc ale není jediným projektem, který se vydařil. „Projekt síťovacího setkání „Muzea na Trojmezí“ byl velkým úspěchem a splnil svůj cíl propojit pracovníky muzeí v regionu Tachovsko, Chebsko, Fojtsko, Horní Falc a Horní Franky. Tato iniciativa přinesla mnoho pozitivních výsledků a vytvořila silné základy pro budoucí spolupráci mezi muzei v těchto regionech. Setkání nám umožnila sdílet své zkušenosti, nápady a osvědčené postupy. Tento dialog vedl k navázání nových partnerství a posílení stávajících vztahů mezi jednotlivými institucemi. Celá iniciativa také pomohla zvýšit povědomí o bohatém kulturním dědictví regionů. Projekt nejen splnil své cíle, ale také vytvořil inspirativní a produktivní prostředí, které bude mít dlouhodobý pozitivní dopad na muzejní sektor v těchto oblastech. Těšíme se na další podobné iniciativy a pokračování v rozvoji spolupráce,“ říká.

Návštěvníci mohou také stále shlédnout v muzeu na Poštovním náměstí probíhající výstavu s názvem „Sedmdesátky“, která je otevřená do konce června. „Přijďte se ponořit do atmosféry této ikonické dekády a objevte, jaké kulturní a umělecké poklady nám sedmdesátá léta přinesla,“ dodává ředitelka muzea Andrea Kuzma.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.