Aš je součástí prestižního veletrhu cestovního ruchu v Mnichově

Aš – Veletrh cestovních ruchu f.re.e je jedním z nejvýznamnějších veletrhů cestovního ruchu v Německu a největší událostí tohoto druhu v Bavorsku. Je zaměřený na cestování, rekreaci a volný čas s poptávkou po regionech České republiky a město Aš je historicky poprvé součástí.

Tuto velkou událost každoročně navštíví okolo 160 tisíc návštěvníků, a to konkrétně na Mnichovském výstavišti. Zástupci Aše tady mají svůj samostatný stánek, kde představují turistické atraktivity Aše a okolí. Město zde nabízí pěší a cyklistickou turistiku, historii, kulturu a dále také sportovní vyžití na Vrchu Háj. „Je zde velmi přátelská atmosféra. Překvapil mě vysoký počet návštěvníků, kteří se u našeho stánku zastavili a stále zastavují. Zajímá je především, jaké jsou turistické možnosti Ašska,“ sděluje produktový manažer cestovního ruchu Zdeněk Soukup.

První den veletrhu proběhl v přátelské atmosféře. „K našemu stánku přišli například lidé, kteří bydlí poblíž v Bavorsku a kolikrát ani nevěděli zaprvé, kde Aš leží a zadruhé byli také překvapeni, kolik tady máme krásných míst, kam by mohli zavítat. Nadšení byli například potomci emigrantů, kteří se ještě v době socialismu odstěhovali k našim německým sousedům. O spolupráci jsme ale také hovořili i s našimi slovenskými sousedy například z Košic. Vyměňujeme si tady navzájem kontakty a debatujeme o možnostech spolupráce,“ pokračuje Zdeněk s tím, že veletrh cestovního ruchu v Mnichově je pro město Aš velkou inspirací. „Jsou tady totiž města a destinace, které jsou s turistickým ruchem dále než my a je moc dobře, že se zde můžeme všichni obohacovat,“ doplňuje Zdeněk Soukup.

Co je možné na ašském výběžku zažít popisuje zájemcům v Mnichově i Nikol Kmochová z Informačního centra Aš. „Je to tady hodně velké, působí to na mě pozitivním dojmem. Například milé setkání bylo s paní ze Selbu, která má své ubytovací zařízení. Už nyní jsme si domluvili, že své klienty bude na výlety posílat k nám do Aše i blízkého okolí. Vyměníme si vzájemně propagační materiály a podobně, abychom se podporovali co nejvíce,“ dodává za Informační centrum Aš Nikol Kmochová.

Bavorský veletrh f.re.e cestovního ruchu potrvá až do neděle 18. února.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.