Celonárodní setkání s názvem „Česko proti vládě (DEMISE)“ přilákalo přes 101 tisíc lidí

Praha – Na Celonárodní setkání s názvem „Česko proti vládě (DEMISE)“ přišlo víc jak 101 tisíc lidí, kteří nejsou spokojeni s režimem současné vlády. “Přejeme si prosperující, bezpečnou a
svobodnou zemi”. I taková slova padla z úst předsedy strany PRO – Jindřicha Rajchla. Tato akce měla především za cíl vyjádřit nesouhlas se současnou politickou situací v České republice a upozornit na důležitá témata a problémy, které občany této země trápí. “Nacházíme se na důležité křižovatce českých dějin.

Tato vláda spěje ke svému zániku a my musíme stát na správné straně barikády. Je potřeba, abychom se spolehli sami na sebe a nutno podotknout, že my na to máme. Ani západ, a to ani východ nás totiž nespasí. Vláda Petra Fialy ničí naši zem už rok a půl a my si nemůžeme dovolit dalších dva a půl roku nedělat nic a přihlížet totálnímu ekonomickému chaosu. Musíme zkrátka jednat a postavit se za naši zem,” zmínil Jindřich Rajchl.

Podle Michala Riška bylo včerejší setkání občanů, kteří vyjadřují nedůvěru současné vládě opět silnější. „Lidé často volají po demisi vlády Petra Fiala z ODS. Na sítích a v mediích jsem zaznamenal velmi nepřesné informace, ale překvapily mě názory vládní poslankyně Evy Decroix, která označila užití ústavního práva shromažďovacího jako projev extremismu. Myslím si, že ústavní práva, která dávají možnost nespokojeným občanům projevit svůj názor nelze označit za projevy extremismu. Na setkání občanů proti vládě byli stovky policistů a nevšimnul jsem si, že by jediný vystupující ani demonstrující občan cokoliv porušil. Paní poslankyně by měla odstoupit, protože je vidět, že vůbec nerespektuje ústavní práva občanů a hanlivě je nálepkuje jako extremistickou úroveň,“ sdělil předseda strany PRO pro Karlovarský kraj Michal Riško.

Mezi tématy zazněla mimo jiné i energetika. “Co se týče energetiky, cena výroby energie v České republice nás stojí jednu korunu. Proč Němci tedy platili 15 Euro za megawatthodinu, a my ve stejnou dobu 200 Euro za megawatthodinu?”, podivoval se Jindřich Rajchl.

Na celonárodním setkání promlouvali významné osobnosti, které se angažují v boji za spravedlnost a demokracii. Mimo předsedy strany PRO – Jindřicha Rajchla, vystoupili také Petr Vacek, Bohumír Dufek, Václava Schreibová, Klára Samková, Otakar Březina, Ondřej Dostál, Alena Dernerová, Petr Vrána, Petr Zuska, Matěj Gregor, Daniel Sterzik, Jaroslav Foldyna, Jana Zwyrtek Hamplová a Petra Nerudová.

Právník a expert na zdravotnické právo ve svém projevu uvedl, že ministr zdravotnictví nezvládl po více než roce zajistit základní léky. “Stát nakoupil covidové vakcíny za miliardy, které jsou k dispozici všude. Proč nemohl za zlomek této částky nakoupit také například penicilin pro nemocné děti a zajistit jeho dostupnost v regionálních lékárnách? Právní překážka tu žádná není, je to jen neschopnost“, sdělil Ondřej Dostál s tím, že základní léky jsou strategická komodita.

“Rakušané, Poláci budují vlastní výrobu léčivých látek pro případ krizí. Naše vláda toho schopna nebyla. Ve zdravotnictví bují úplatky za přednostní vyšetření či operace, dokonce i v nemocnicích státu. Oběťmi jsou ti, které úplatkáři odsunuli na konec řady. Ministr má právo a povinnost tento nešvar postihovat, ale nečiní tak, i přes to, že mu to právo nejen umožňuje, ale i ukládá“, řekl Dostál.

Součástí Celonárodního setkání s názvem „Česko proti vládě (DEMISE)“ byl také průvod. Ten proběhl po ukončení projevů, tedy po šestnácté hodině na Václavském náměstí. Trasa průvodu vedla ulicemi Wilsonova, Hlávkův most, Bubenská, Veletržní, Letenské náměstí, Milady Horákové, Letná. Celou akci ukončili organizátoři na Letenském náměstí v 18:38 hodin.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.