Karlovarský Výměník symbol šance na změnu

Karlovy Vary – Kulturní, vzdělávací a komunitní centrum v Karlových Varech Tuhnicích funguje od léta 2022. Stojí za ním Dizajnpark a Cirkus Céres s podporou spolků Vzbuďme Vary, KultiVary a Žijeme TUhnice. Za tu dobu jsme společně z původně zanedbaného a nevyužívaného prostoru teplárenského výměníku v centru města vytvořili vlastníma rukama – s podporou dárců, příznivců a dobrovolníků – živý veřejný prostor. Výměník se stal za více jak rok fungování pro řadu lidí symbolem šance na změnu v Karlových Varech, které se vylidňuje, stejně jako celý Karlovarský kraj. Každé takové místo přispívá k tomu, že se nám tu bude dobře žít a naše děti se sem budou rády vracet, že naše město může mít lepší budoucnost.

Svět se mění a bude patřit těm, kteří jsou kreativní, aktivní a podnikaví. Chceme, aby i v našem regionu takoví lidé nacházeli zázemí pro svoje aktivity, seberealizaci a dobrý život. Výměník má za sebou přes 120 realizovaných akcí, zavítalo sem přes 3 tisíce návštěvníků. Více jak 200 dětí z regionálních škol se zúčastnilo našich workshopů. Vznikl zde prostor pro nový cirkus, kde se přes léto pravidelně cvičí.

Veškeré vybrané prostředky vrhne Výměník na provoz, rekonstrukci a realizaci programu v roce 2024. Příslibem jsou další tradiční (i netradiční) kulturní a komunitní akce, vzdělávací workshopy a výstavy.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.