Jak jsou na tom motorkáři z našeho kraje ? Zvážili byste akci Učme se přežít ?

Karlovarský kraj – Silnice, ulice, auta, motorky, běžný obraz našeho kraje. A být připraven na vše nelze. Nicméně pokud se někdo vydává na cesty na motorce nebo skútru, měl vědět jak na tom se svými jízdními schopnostmi je. A proto by měl každý zvážit účast ne kurzech v rámci projektů jsou bezplatné. za to s velkým efektem A nejde o to zda začínáte a nebo máte naježděno. Znát své limity a rozšířit si znalosti i schopnosti může každý.

Projekt Učme se přežít otevřel registraci a nabízí 38 kurzů na 9 polygonech v České republice. Letos poprvé jsou součástí kurzy pro řidiče skútrů. Těch totiž stále přibývá a specializované lekce dosud chyběly. Novinkou je i takzvaná přípravka pro žadatele o řidičské oprávnění a úplné začátečníky. Pokračují také tradiční celodenní kurzy pro motorkáře, kteří se chtějí zdokonalit, protože neplatí, že vážné následky nehod jsou doménou pouze mladých řidičů.

Projekt Učme se přežít, proto letos nově nabízí kurzy pro jezdce na skútrech. Do 19. ledna 2013 platilo, že držitelé řidičského oprávnění skupiny B mohli řídit kromě auta i slabé a pomalé motocykly o objemu 50 cm³. Poté vešel v platnost nový zákon, který změnil pravidla. Zařadil skútry s obsahem motoru do 125 cm³ pod řidičské oprávnění na osobní auta s jednou podmínkou. Stroj musí mít automatickou převodovku. Účastníci kurz se zdokonalí v ovládání stroje. „Jízda se stane požitkem místo pouhé nutnosti přepravy. Stejně jako silnější motorky je nutné umět dobře ovládat i skútr. Bohužel, kondiční jízdy pro milovníky skútrů objevíte zřídka, a kdo nemá řidičské oprávnění na motocykl, těžko motokurz absolvuje. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme kurzy otevřeli,“ říká hlavní instruktor týmu Učme se přežít Jiří Novotný.

Mezi tradiční kurzy patří Učme se přežít pro veřejnost, kurz pro motorkáře, kteří jezdí a cítí potřebu se zdokonalit. Celodenní kurz kde se střídá praxe a teorie. Po teorii jízdy si účastníci vše vyzkouší na výcvikové ploše pod dohledem zkušených instruktorů. Jedním z nich je například i 14 násobný účastník Dakaru David Pabiška.

V sobotu tento projekt přibrzdil v Mostě, prakticky jedna z nejbližších možností pro zájemce z našeho kraje. Rozhodně se podívejte do kalendáře akcí a zkuste zvážit zda tohle není i pro vás zajímavá výzva.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.