Aš, Hranice a Bad Elster plánují společně nové turistické trasy

Aš – Už podruhé se setkali zástupci sousedních měst Aš,  Bad Elster a nově se připojily i Hranice. Tentokrát to bylo v terénu, přímo na lesní cestě mezi Studánkou a Bad Elsterem. Důvod byl zcela jasný. Obnovit společné historické cesty a postupně z nich vytvořit doplňkovou síť turistických, přeshraničních tras. „Cílem je postupná revitalizace společných historických cest.

Kontaktovali nás zástupci z Bad Elsteru a vyslovili přání, že by rádi společně dali nový kabát cestám, které propojují naše regiony. Dalším diskutovaným krokem je sladění turistického značení, které by bylo jasně čitelné pro české i německé turisty,“ sděluje místostarosta Aše Pavel Matala.

Dubnové setkání v terénu hodnotí příznivě také manažer cestovního ruchu Zdeněk Soukup. „Všichni jsme si nesli ze schůzky příjemné pocity a nadšení do budoucích počinů. Tento projekt je sice naší první vlaštovkou, ale už nyní je jasné, že tuto vzájemnou spolupráci budeme nadále prohlubovat. Kousek trasy ze Studánky do Bad Elsteru jsme si prošli a dali jsme si za své, že zaprvé tento úsek chceme zatraktivnit a zadruhé si přejeme zjednodušit orientaci turistů, takže dojde k propojení celého území nezávisle na hranicích,“ pokračuje Zdeněk Soukup.

Jak vidí přeshraniční spolupráci místostarosta Aše Pavel Matala?  Podle jeho slov je to samozřejmě běh na dlouhou trať. „Je potřeba tuto spolupráci posouvat a zapojovat nejen politiky a různé organizace, ale i samotné občany jak na české, tak německé straně, a to díky přeshraničním projektům a vizím, ale i obyčejnému sousedskému posezení, třeba u piva. Stále je na čem pracovat, stále je také co zdokonalovat a zlepšovat,“ dodává místostarosta Aše Pavel Matala.

Na setkání tří měst Aše, Hranic a Bad Elsteru byli přítomni za Aš místostarosta Pavel Matala, Lenka Plinta z odboru regionálního rozvoje, projektový manažer cestovního ruchu Zdeněk Soukup, za Hranice byli přítomni starosta Daniel Mašlár, místostarostka Pavla Hošková a za Bad Elster radní Martin Schwarzenberg, dále jako konzultant Michal Kopásek z Ašských lesů a také místní turistický průvodce z Bad Elsteru pan Siegfried Werner. Všechny tři strany se dohodly, že další jednání ohledně následujících kroků proběhnou v květnu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.