Sokolovská mateřská škola má novou Stromovou stezku a Cestu kolem světa

Sokolov – Spolupráce města a Mateřská škola Sokolov, Marie Majerové na získání dotace na realizaci projektu s názvem „Mateřská škola -Venkovní učení“ přinesla svůj výsledek. Dnes se již děti mohou těšit ze zrealizovaných projektů.

Stromová stezka se skládá z pěti naučných interaktivních tabulí rozmístěných u krásných vzrostlých stromů na školní zahradě. Tabule poskytují dětem obrázkovou formou informace o daném stromu a zároveň inspirují děti k dalšímu aktivitám. Děti si skrze ně mohou rozvíjet dovednosti jako jsou pozorování, komunikace, tvořivost a vzájemnou spolupráci. Tabule jsou doplněny obrázky zvířat, ptáků, ryb, hmyzu a hub, které mohou děti pozorovat ve svém okolí. Děti mohou stromy nejen pozorovat v souvislosti se změnami v ročních obdobích, mohou zde shromažďovat plody, listy a další přírodniny z okolí stromů. Na tabulích je také vytvořen prostor pro vlastní tvorbu dětí.

Cesta kolem světa je sestavena jako soubor pěti vedle sebe stojících oboustranných tabulí. Na tabulích je postupně znázorněn celý svět, světadíly a Česká republika. Na mapě Česka je samozřejmě zachycen kromě jiného také zámek v Sokolově. Děti se vlastně mohou během chviličky projít po celém světě. Informace na všech mapách jsou dětem zprostředkovány formou obrázků znázorňující věci dětem blízké. Také zde je vytvořen prostor pro dětskou tvorbu. Cesta kolem světa tak rozvíjí dětskou kreativitu a fantazii prostřednictvím poznávání různých kultur a zemí.

Jak uvedla na stránkách města ředitelka MŠ Jana Vozková, je skvělé vidět, jak tato iniciativa posiluje vztah dětí k přírodě a k různým kulturám a zemím světa. Děti se zde učí nejen o tom, jak funguje svět kolem nich, ale také se učí vnímat svět s otevřeným pohledem a zvídavostí. Projekt Stromová stezka a Cesta kolem světa obohacuje vzdělávací prostředí mateřské školy, a přináší dětem nové možnosti pro jejich osobní rozvoj. Informaci i foto zveřejnilo město Sokolov na svých stránkách

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.