Výstavy Dobových pohlednic a Osudy, lidé, události vrací ve Františkových Lázních čas, přijďte se podívat a pobavit

Františkovy Lázně – Páteční vernisáží byla zahájena výstava Františkovy Lázně na starých pohledech. A po velké loňském úspěchu se objevila i druhá část výstavy s názvem Osudy, lidé, události. Obě výstavy podpořené dobovou hudební kulisou rychle vtáhnou do časů dávno minulých.

„Můžete vidět pohlednice od samého počátku, to znamená od 19.tého století až po konec 20.století. Jsou tady jak grafické, tak fotografické pohlednice. A k porovnání je i pohlednice současná.“ popisuje výstavu pohlednic Arnošt Němec ředitel Městského muzea Františkovy Lázně.

Druhá výstava se dotýká 20tých a 30tých let minulého století. Ke shlédnutí jsou fotografie osobností, které lázně navštívily. Najdete fotografie herců, operních pěvců, hereček, ale také krále a prezidenta ČSR Edvarda Beneše. Nebo zachycené události, které se právě ve Františkových Lázních odehrály.

Bonusovou částí výstav je foto-koutek, který je připraven pro fantazii návštěvníků. K dispozici jsou rekvizity i kulisy. Díky těm se můžete proměnit v pár z 19.tého století, krojovanou dívenku a samozřejmě v tradičního Františka.

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.