Ostrov ovládl žebříček Měst pro byznys před Sokolovem a Chebem

Ostrov – Ostrov se vyhoupl do čela letošních výsledků srovnávacího výzkumu Město pro byznys. Stojí za tím především přístup veřejné správy. Na dalších stupních vítězů se v kraji umístily Sokolov a Cheb. Informaci přinesl web businessinfo. Ve výzkumu, který zpracovává analytická agentura Datank a jehož výsledky jsou vyhlašovány na krajských setkáních Svazu měst a obcí ČR, jsou hodnocena všechna města a obce s rozšířenou působností v rámci celé České republiky.

V Ostrově sídlí největší počet firem s více než 250 zaměstnanci v přepočtu na celkový počet ekonomických subjektů. Město v rámci Karlovarského kraje zaznamenává nejvyšší počet dokončených bytů ku změně počtu obyvatel. Místní radnice věnuje v rámci regionu nadprůměrné finanční prostředky zejména do oblasti sportu a bydlení.

Podnikatele jistě potěší v regionu nejnižší koeficient daně z nemovitosti. Zejména je třeba radnici pochválit za nejvyšší skóring úředních hodin, tedy počet úředních hodin, během nichž si podnikatelé, ale nejen oni, můžou vyřídit vše potřebné pro své podnikání.

Velmi dobrého výsledku dosáhlo město rovněž v testu elektronické komunikace, který prostřednictvím fiktivních podnikatelských dotazů ověřuje kvalitu a rychlost odpovědí živnostenských úřadů.

Stříbrný Sokolov zaznamenává nízký index stáří, tedy poměr mezi lidmi staršími 65 ku lidem mladším 15 let. Podnikatele může potěšit v rámci Karlovarského kraje relativní dostatek volných pracovních sil. Radnice dobře hospodaří, alespoň o tom svědčí v rámci regionu nejnižší náklady na dluhovou službu.

Jako nejlepší z pohledu podnikatele byly vyhodnoceny webové stránky města, na nichž jsou v přehledné formě dostupné všechny potřebné informace pro komunikaci s veřejnou správou a řada dalších užitečných informací a odkazů.

Třetí příčku obsadil Cheb, který se může pochlubit v porovnání s ostatními velmi vysokým nárůstem počtu ekonomických subjektů. Počet dokončených bytů na 1000 obyvatel je v rámci Karlovarského kraje dokonce nejvyšší. Radnice vykazuje nejvyšší podíl kapitálových výdajů na celkových výdajích a velmi vysoký podíl dotací na příjmech. Finance směřují zejména do oblasti kultury a veřejné dopravy.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.