V Chebu si senioři oblíbili kurzy sebeobrany a strážníci plánují další kurzy i pro učitele

Cheb – V rámci projektu Městské policie Cheb „Bezpečí pro seniory“ byly v minulém roce zahájeny kurzy sebeobrany s preventisty kriminality pro naše starší občany. Jelikož se tyto kurzy setkaly s velkým zájmem, ale také i potřebou ze strany účastníků, tak i letos sebeobrana pro seniory pokračuje.

„Naši strážníci se tak stávají průvodci toho, jak se mají lidé chovat například na veřejných místech a ve svých domovech tak, aby předešli různým nepříjemnostem, jako jsou krádeže, přepadení, nebo podvody různého typu. Nedílnou součástí těchto kurzů je i praktická část s naším instruktorem sebeobrany, kde se lidé učí ubránit se útočníkovi nebo jak proti němu použít ochranné prostředky,“ sděluje ředitel Městské policie Cheb Pavel Janošťák.

Na závěr si účastníci kurzu sebeobrany odnesou certifikát o jeho absolvování. Štěstí přeje připraveným, proto jsme rádi, že tyto vědomosti můžeme předávat i širší veřejnosti, protože bezpečnost je pro nás na prvním místě. „Městská policie Cheb uvažuje, že tyto kurzy sebeobrany budou i pro pedagogické pracovníky chebských základních škol a mateřinek, a dále také pro úředníky Městského úřadu Cheb,“ dodává Pavel Janošťák.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.