Cheb jednal s krajskou nemocnicí i vedením kraje o dalším zatraktivnění města pro lékaře

Cheb – Města se v současné době aktivně podílejí na zvýšení atraktivity podmínek pro lékaře, aby byla zajištěna v co nejlepší míře lékařské péče.

„V Chebu je největší nedostatek především u specialistů, neurologové, kožaři, oční specialisté. Na hraně je město co se týče praktiků i dětských doktorů. Tady je situace tabulkově únosná, ale stačí vypadnutí jednoho lékaře a bude těžké kamkoli převést pacienty.“ uvádí k situaci starosta města Jan Vrba. V oboru stomatologů je situace poměrně dobrá.Nicméně výhled je pozitivní. Vzhledem k úpravám v nemocnici by se měly počty navýšit.

Město připravilo pro lékaře dva projekty na podporu. Jeden míří na vybavení ordinací a to částkou až 250 tisíc korun. Další bonus je ve smyslu přednostního přijímání dětí do předškolního zařízení. A pomoc poskytuje město i v otázce bydlení. Druhý systém podpory je směřován ke zdravotnickým zařízením, kde je více než pět lékařů a působí v Chebu více než 15 let. Tady je možné získat dotaci až půl milionu korun. A již v jednom případě byla tato forma podpory využita.

Město jednalo s vedením krajské nemocnice a zástupci kraje o podpoře v oblasti obsazenosti nemocnice na lékařských postech. Město přislíbilo vytipování bytů, které by si samotná nemocnice mohla upravit. Smyslem je aby se bydlení nabídlo lékařům v odpovídající úrovni. Město by byty poskytlo nemocnici za minimální nájemné. A další rozdělení by pak bylo podle klíče samotné nemocnice. Navíc tato podpora nevylučuje podpory přislíbené krajem a mely by se slučovat.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.