Díky meteorologům můžeme být připraveni, už dnes večer má na západě být větrno

Karlovarský kraj – Za okny vládne aprílové počasí a tak je připravenost na zvraty na místě. Již od dnešního večera varují meteorologové před silným větrem. Ten může v nárazech dosahovat rychlosti vyšší než 65 kilometrů za hodinu. Potrápit má především právě u nás, tedy v západní část Česka.

Výstraha před silným větrem platí od pondělních 20:00 do úterních 16:00 pro Prahu, Středočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraj a část Jihočeského kraje. Do 6:00 platí varování také pro Královéhradecký a Pardubický kraj a Vysočinu a část Jihočeského kraje.

„V pondělí večer bude od západu zesilovat západní vítr, který bude zejména v noci na úterý v Čechách dosahovat v nárazech místy přes 65 kilometrů za hodinu. V západní polovině Čech v úterý přes den vítr opět zesílí a nárazy budou dosahovat místy přes 65 kilometrů za hodinu. Vítr bude později odpoledne slábnout,“ nastínil Český hydrometeorologický ústav ve své zprávě.

Meteorologové doporučují být opatrní především na riziko uvolněných předmětů a rizikem se mohou stát i zlomené větve. Mezi další rizikové faktory se dostala i doprava a meteorologové upozorňují i na možné menší škody na budovách.

Tradiční jsou v takových případech doporučení odporníků, jako zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Určitě za volantem je třeba dbát zvýšené opatrnosti při řízení vozidel. A náročnější může být i samotný pohyb venku, Na horách je určitě na místě omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.