Péče o zdraví v krajské nemocnici nám přijde přirozená, ale nechme se také varovat a nebo pohybem pomoci

Karlovy Vary – Jaké jsou základní úkoly nemocnice je každému asi jasné. Pokud ale necháte ožít i například sociální sítě tohoto zdravotního zařízení máte po ruce aktuální informace i praktickém chování v aktuální době a nebo třeba výzvu k pohybu s báječným důvodem a to je pomoc.

V aktuálním období je jasné, že varování před klíšťaty je na místě. A varování přinesla také právě krajská nemocnice. Na většině území ČR jsou klíšťata aktivní v období od března do října. Mohou přenášet řadu závažných onemocnění na člověka (např. lymeská borrelióza, klíšťová encefalitida a tularémie).
Po návratu z návštěvy míst s předpokládaným výskytem klíšťat si prohlédněte celé tělo. Pro ochranu před klíšťaty noste dlouhé světlé oblečení, používejte repelentní přípravek, v terénu si nelehat na zem, při chůzi si občas prohlédněte spodní část nohou.
Pokud jsme však na sobě nalezli klíště:
Místo přisátí dezinfikujte desinfekčním prostředkem
Pomocí navhlčené textilie lehce viklejte ze strany na stranu klíštětem, které se po pár minutách uvolní.
Klíště opatrně podeberte a vyjměte pinzetou.
Klíšťaty netočte! Při pokusu o otáčení se vždy odtrhne přední část klíštěte
Místo po odstranění znovu desinfikujte.

A nyní výzva k pohybu ! Společně s neziskovou organizací Nedoklubko můžete podpořit právě svou nemocnici. Tradičně první květnovou neděli můžete vyběhnout nebo vyrazit na procházku s cílem podpořit rodiče předčasně narozených dětí na jednotkách intenzivní a intermediální péče 27 českých perinatologických center, kde se specializují na péči o nezralá a nemocná miminka. Podpořte „své“ Neonatologické oddělení a užijte si běh nebo procházku. Přidat se můžete  5. května společně se poběží a půjde pro MIMINKA DO DLANĚ!

Informace a přesný návod na přihlášení najdete na stránkách nedoklubko.cz a můžete si vybrat právě svou nemocnici.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.