Hokejový kouč Růžička bude kandidovat do Europarlamentu

Je to poprvé, kdy se legenda českého hokeje a člen týmu olympijských vítězů z Nagana pokouší prorazit v politice. Vladimír Růžička, kapitán z Nagana, by se v létě mohl objevit na kandidátce do Bruselu. Podle našich informací zvažuje nabídku strany Právo Respekt Odbornost (PRO) Jindřicha Rajchla.

Spojení s touto stranou lze najít už v minulosti, a to konkrétně s předsedou ústecké buňky PRO Matějem Drbohlavem. „Žiji v okrese Chomutov a Matěje znám delší dobu. Pro mě je to pohodový a normální člověk,“ uvedl redakci Vladimír Růžička již minulém roce.

„Vladimír Růžička s námi začal úzce spolupracovat,“ popsal nám tehdy Drbohlav s tím, že politická strana a hokejový kouč chtějí zlepšit podmínky pro mládež. Především pak financování mládežnického sportu.

Že bude kapitán olympijských vítězů kandidovat do Evropského parlamentu, nám Matěj Drbohlav oficiálně nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Máme si prý počkat na tiskovou konferenci, která se uskuteční v příštím týdnu, kde bude představena kandidátní listina.

Strana PRO Jindřicha Rajchla ho v pondělí představila jako jednoho z kandidátů pro letošní volby do Evropského parlamentu. Sám Růžička na tiskové konferenci uvedl, že by chtěl v politice zlepšit podmínky českých sportovců a hájit národní zájmy.


Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.