V Sokolově hledali řešení pro zlepšení situace okolo Uralu

Sokolov – Každé město má své problémy a záleží především na ochotě a možnostech případných řešení. I Sokolov trápí některé náležitosti v chodu města, jednou takovou záležitostí je nepořádek a bezdomovci kolem obchodního domu Ural. To bylo hlavní téma jednání mezi zástupci vedení města a spoluvlastníky objektu. „Stavebně technické zázemí a také nabídka některých služeb bohužel přitahují bezdomovce, kteří znečišťují jak okolí, tak i interiéry obchodního centra,“ podotýká starosta Sokolova Petr Kubis na sítích města. Právě opilí bezdomovci a nepořádek pak podle něj způsobují to, že se řada lidí Uralu raději obloukem vyhne.
Že situace není dobrá, uznali na schůzce i zástupci spolumajitelů budovy. Souhlasili proto s tím, že od dubna zajistí bezpečnostní agenturu, která bude objekt i okolí střežit. Město pomůže tím, že v místě zvýší počet hlídek městské policie i Asistentů prevence kriminality. Zároveň poskytne pracovníkům ostrahy tzv. nouzové tlačítko, kterým mohou, v případě potřeby, okamžitě přivolat na pomoc strážníky. V jednání je i instalace venkovních bezpečnostních kamer, které by byly přímo propojeny s operačním střediskem městské policie.
Podle místostarosty Sokolova Jana Picky je důležité, aby střed města působil reprezentativně: „Jsem velice rád, že nám spoluvlastníci objektu vyšli vstříc i tím, že přislíbili opravit poškozenou dlažbu a zároveň vyčistit chodníky i sokly budovy od nevzhledných a zapáchajících skvrn.“ Město také nabídlo zapůjčení venkovních květináčů, které by mohly přispět k dalšímu zkrášlení a oživení místa.

Informace a foto zdroj sítě města Sokolov

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.