Rajchla s Haškem ze strany PRO přijal Fico. Přivezli dopis k česko-slovenským vztahům

Slovenský premiér Robert Fico v úterý přijal šéfa českého strany Právo, Respekt, Odbornost (PRO) Jindřicha Rajchla. Ten mu společně se svým kolegou Michalem Haškem přivezl dopis s 19 000 podpisy na podporu česko-slovenských vztahů. Obě strany o tom informovaly na svých facebookových účtech.

Strana PRO ukazuje, kdo má zájem o budování dobrých vztahů s naším nejbližším sousedem, zatím co Fialovava vláda dala Ficovi jasnou stopku. Na takové chovaní Fico před časem upozornil, ale uvedl, že Češi i přes to budou na Slovensku vítáni.

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) v březnu rozhodla o pozastavení mezivládních konzultací kvůli postoji Ficovy vlády.

„Kroky politiků nesmí narušit jedinečné vztahy mezi našimi národy,“ napsala dnes na facebooku ve zprávě o přijetí Rajchla Ficova strana Směr-SD. Dopis podle ní obsahuje 19 tisíc podpisů lidí, kteří podporují „dialog mezi našimi zeměmi“. PRO se pomalu blíží k hranicí potřebné pro vstup do české Sněmovny a Rajchl oslovuje další a další lidi.

Fico věnoval české dvojici více než hodinu času a pozval Rajchla i Haška na oficiální akce strany Směr-SD.

Rostoucí preference strany Právo Respekt Odbornost mimo jiné dopalují vládní pětislepenec, ve kterém se ukrývají politicky mrtvé subjekty, které by při poctivém přiznání strany ve volbách vůbec neuspěly.

Podle názorů mnoha politologů je strana Právo, Respekt, Odbornost (PRO) jednou z mála politických subjektů, které mají velký potenciál do budoucna v oslovování lidí, kteří jsou zklamání současnou ekonomickou situací, která dopadá na hlavy celé pětikoaliční Fialovo vlády.

Obejití voličů a spojování se již před volbami v koalice umožnil Ústavní soud před koncem volebního období Rychetského, toto rozhodnutí kritizují nejen renomovaní právníci, ale také stále více občanů, kteří se cítí být podvedeni účelovými koalicemi bez srozumitelného programu, který prezentují voličům a následně ho neplní.

Obdobný názor spočívající v ošálení lidí v podobě účelových předvolebních koalic má také strana Právo, Respekt, Odbornost (PRO) Jindřicha Rajchla.

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.