V Mariánských Lázních se začíná budovat nová okružní křižovatka

Mariánské Lázně – Město Mariánské Lázně čeká výstavba okružní křižovatky. Jedná se o přestavbu stávající čtyřramenné průsečné křižovatky na jednopruhovou okružní křižovatku. Křižovatka propojuje ulice Plzeňská – Ke Kasárnům – Polní. Přestavbou dojde ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy včetně doplnění chodníků pro pěší s přechody a cyklostezky.

Na třech větvích křižovatky (Plzeňská S, Plzeňská J, Polní) je umístěn přechod pro chodce vedoucí přes střední dělící ostrůvek, na zbylé větvi (Ke Kasárnům) je umístěno místo pro přecházení. Minimální šířka ostrůvků je 2,0 m. Přechody jsou přisvětleny v rámci nového veřejného osvětlení. Stavba dále řeší autobusové zastávky v ulici Plzeňská, odvodnění okružní křižovatky, přeložku vodovodu, přeložku kanalizace, veřejné osvětlení, přeložku CETIN, přeložku ČEZ, přeložku plynovodu a vegetační úpravy. Stavba se provádí ve spolupráci s Městem Mariánské Lázně.

Předání staveniště zhotoviteli stavby proběhlo již 02. dubna, osazeno by mělo být 10.4.2024 a započnou práce na první části okružní křižovatky – strana ul. Polní. termín ukončení prací na křižovatce je dle smlouvy 1.listopadu tohoto roku. Financování stavby zajišťuje Karlovarský kraj. Cena výstavby křižovatky je  9,09 mil. Kč. Informace uveřejnila včetně foto  Krajská správa a údržba silnic KK.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.