Téměř deset tisíc řidičů v kraji si letos musí vyměnit svůj řidičák

Karlovarský kraj – Tento rok přinesl mnohé novinky v oblasti dopravy a předpisů. Je jasné, že asi necitelněji řidiči vnímali  zpřísnění v rámci bodového systému a navýšení pokut. Mezi ty příjemnější změny patří zrušení povinnosti mít u sebe při cestách řidičský průkaz. Má to samozřejmě svá omezení. Za prvé je nutné aby byl řidičák platný, za druhé je tato  změna platná pouze pro území České republiky. A právě platnost by si řidiči rozhodně měli zkontrolovat. Podle evidence je do konce roku potřeba vyměnit ještě přes 360 tisíc dokladů s končící platností, konkrétně v kraji Karlovarském 9 506.

O nový řidičák můžete požádat buď osobně na úřadě, nebo přes Portál dopravy. Z Ministerstva dopravy zaznívá doporučení zažádat o nový řidičský průkaz online přes Portál dopravy. Tato možnost má ušetřit řidičům jednu návštěvu úřadu a usnadnit a urychlit celý proces díky automatickému předvyplnění formuláře včetně fotografie a podpisu. Žadatel si jen nastaví kontaktní údaje a vybere si ten úřad, kde si doklad vyzvedne.

Elektronicky i fyzicky je možné podat žádost o výměnu neplatného řidičského průkazu jak ve standardní lhůtě do 20 dní a to bez poplatku. Pokud řidič spěchá může využít variantu kratší, tj. do 5 pracovních dnů. Tento úkon je již zpoplatněn částkou 700 Kč. Platbu lze při elektronickém podání žádosti uhradit v okamžiku vyzvednutí nového řidičského průkazu.

Foto Ministerstvo dopravy

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.