Karlovarská agentura rozvoje podnikání pracuje na změně názvu na Karlovarské inovační centrum

Karlovy Vary – Vývoj nelze zastavit a vliv může mít i na názvosloví či pojmenování. Přejmenovat rozběhnutou aktivitu není vždy snadné, ale v tomto případě může napomoci v orientaci zaměření i smyslu samotném. Na základě žádosti Karlovarské agentury rozvoje podnikání (KARP) schválila Rada Karlovarského kraje změnu názvu agentury. Důvodem je zejména dlouhodobé směřování aktivit a činností KARPu směrem k inovacím v podnikatelském i veřejném sektoru, což stávající název nereflektuje.

„Název KARP vznikl v roce 2009, kdy agentura zahájila svou činnost a tehdy skutečně odpovídal zaměření a aktivitám, které cílily zejména na podporu podnikatelských subjektů. Tyto se však v průběhu let změnily a samotná název tak akcentuje jen nepatrnou část podporovaných oblastí agentury. Navíc v průběhu let vznikly další organizace, které se primárně orientují právě na podnikatelský sektor, proto je současný název do jisté míry zavádějící,“ uvedl v tiskové zprávě radní pro oblast regionálního rozvoje Patrik Pizinger.

Změna názvu na Karlovarské inovační centrum odpovídá také primární oblasti, kterou se KARP zabývá, a to jsou inovace a podpora výzkumu a vývoje. „Potřebu nového názvu vnímáme již řadu měsíců. KARP se dlouhodobě věnuje podpoře a zavádění inovací v Karlovarském kraji, a to nejen ve firemním sektoru, ale také ve veřejném a vzdělávacím. Projekty, které agentura realizuje či na kterých se podílí na mezinárodní či národní úrovni, mají vždy nosné téma a tím jsou inovace. Inovace jsou dlouhodobě hlavní profilací agentury. Na základě toho se domníváme, že nový název „Karlovarské inovační centrum“ plně vystihuje zaměření a činnost agentury,“ doplnil ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání Vlastimil Veselý.

Navrhovaný nový název Karlovarské inovační centrum je shodný se strategickým projektem, který připravil kraj ve spolupráci s KARPem a právě agentura bude provozovatelem centra. Sjednocení názvu by tak odpovídalo odborné náplni a vhodný krok by to byl i z hlediska marketingových aktivit.

O návrhu změny názvu rozhodne krajské zastupitelstvo.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.