Dorost i Juniorka HC Energie mají za sebou úspěšnou sezonu

Karlovy Vary – Mládežnické kategorie Energie Karlovy Vary ukončily sezonu. Před branami finále, ale rozhodně velmi úspěšně !

Ukázka práce s mládeží a obrovský potenciál ukázaly obě kategorie dorost i juniorka.

Začneme úspěšným bronzovým dorostem Energie. Svěřenci Tomáše Andryse do sezony vletěli jako kometa a bavili diváky svižným a útočným hokejem. Na vydařenou přípravu navázali úspěšně i v základní části, když dlouho hledali svého přemožitele. Dorost Energie skončil v obou částech extraligy na prvním místě a patřil k favoritům soutěže. Jeho spanilou jízdu však, stejně jako v loňské sezoně, stopl dorost Mladé Boleslavi. Kapitán energetiků, Matěj Pelikán byl jedním z hráčů, kteří loňské vyřazení zažili. To letošní je pro něj o to těžší, že kvůli zranění z prvního duelu v Boleslavi svým spoluhráčům na ledě nemohl pomoci, a ačkoliv je kapitánem týmu, který po dlouhých dvanácti letech získal bronz, byl z něho po zápase, stejně jako z celého týmu, cítit velký smutek a zklamání.


Na webu klubu na dotaz  uvedl: Matěji, máte za sebou poslední semifinálové utkání. S čím jste do něj šli? „Šli jsme vyhrát a chtěli jsme jít do finále. Play-off jsme si podle mého názoru vydřeli. Makali jsme na tom celou sezonu a bohužel nám to nevyšlo.“

O velký úspěch se prala i juniorka a vykročila skvěle. První dva zápasy v Třinci urvali pro sebe. Pak ale soupeř zavítal k nám a bohužel dokázal sérii srovnat. Rozhodující utkání se opět odehrálo na východě. A bylo rozhodují pro konečný zisk čtvrtého místa. I když juniorka Energie byla nejmladším týmem letošního extraligového ročníku, dokázali se naši mladíci v obou částech soutěže dostat mezi čtyři nejlepší týmy skupiny. V základní části skončili třetí a ve vyšší nadstavbě vybojovali čtvrté místo. Ve čtvrtfinále svěřenci Pavla Arnošta narazili na tým Mladé Boleslavi. Energetikům stačily tři zápasy na to, aby po dlouhých třinácti letech rozrazili bránu semifinále. V něm narazili jak bylo zmíněno na třinecké Oceláře, úřadující vicemistry extraligy, a ti nakonec pátý duel dokázali vyhrát. Naši junioři si svými výkony vybojovali v celé soutěži čtvrté místo.

Celkově obě kategorie ukázaly, že patří k tomu nejlepšímu ve svých soutěžích. A jde jen složit uznání, díky a respekt k výkonům obou týmů. A to včetně realizačních týmů včetně trenérů. A již se můžeme těšit na novou sezónu.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.