Bruslařské hry bez hranic dětí ze školky v Sokolově jsou velmi oblíbené

Sokolov – Podpora aktivit dětí patří k vyhledávaným kladům výuky i v předškolním věku. Příkladem takových vítaných aktivit je Mateřská školka Pionýrů v Sokolově. Stejně jako v loňském roce děti úspěšně absolvovaly tolik oblíbenou, školičku bruslení. Malí bruslaři byli opět na ledě jako doma, a to díky profesionálnímu vedení trenérů z HC Baníku Sokolov.


„Pod jejich záštitou se celá školička bruslení organizovala a uskutečnila a musím říci, že opět na jedničku, ať u té školy zůstaneme i v hodnocení Díky bezchybné spolupráci s hokejovým klubem nás bruslení provázelo čtyři týdny, konkrétně každý čtvrtek na zimním stadionu. Samo prostředí je pro naše děti velkým lákadlem a když se k tomu přidá led a brusle pod křídly profi hokejovému dohledu, jde o jasný signál povedené akce. Na celé dění dohlíželi zkušení trenéři a jejich snahou bylo seznámit s bruslením individuálně každého z jejich svěřenců.
Začátky se povětšinou děly s podporou, hrazdičkou, kterou měly děti před sebou a plnila funkci jakési berličky. Děti zažily pády i vstávání, jízdu vpřed, vyjíždění zatáček, techniku zastavení, jízdu vzad, volné bruslení, jízdu kolem překážek, jízdu ve dvojicích a vyšel čas i na hokej. Hokejové triky v podání trenérů děti zaujaly natolik, že se do nich s nadšením, pro ně vlastním, pustily samy. Prostor byl i pro hrátky na ledě – stavěly se stavby z obřích molitanových puků a různých měkkých mantinelů.“ popsala aktivity Michaela Částková.

Bezpečnost byla na prvním místě, správné vybavení a jeho kontrola bylo samozřejmostí před každým kurzem. Pitný režim byl zajištěn a dobrá nálada byla součástí každé naší návštěvy. Ta radost, když se děti poprvé rozjely bez podpory byla dokonce nakažlivá.
Trenéři byly dětem obrovským vzorem a oporou. Spolupráce s HC Baníkem byla přínosná. Všichni vnímáme důležitost sportu jako jeden z hlavních pilířů všestranného rozvoje našich dětí. Díky bruslení se nám podařilo podpořit rozvoj pohybových, manipulačních a koordinačních dovedností. V neposlední řade byla posílena psychická i fyzická zdatnost našich malých bruslařů.
Informaci přinesla za MŠ Pionýrů Michaela Částková na stánkách a sítích města Sokolov

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.