Jak předškolákům v Sokolově učaroval svět vědy a techniky

Sokolov – Zvídavost dětí nemá hranice, a pokud má podporu je velmi inspirativní. Možná i dospělým by se chtělo mnohdy experimentovat jako mohly děti v Sokolově. Přesněji děti z Mateřské školy K. H. Borovského využily pozvání paní Šiškové ze Základní školy Rokycanova a navštívily  interaktivní výstavu iQLandia: „U nás se ti rozsvítí.“

Děti se zde seznámily s elektromagnetickou indukcí, optickými klamy, skleníkovým efektem, skládaly planety do Sluneční soustavy, poznávaly stavby a státy, vyměňovaly pneumatiky. Podívaly se na svět zvířecíma očima (kůň, pes, včela, aj.) a zahrály si na archeology – vyhrabávaly dinosaura.
Učitelky  ze školky ví, že svět vědy a techniky je pro děti předškolního věku příliš těžký a složitý. Ale hrou a prožitkovým učením dětem tento svět přibližují, aby získaly technické dovednosti a myšlení. Na této výstavě se děti dozvěděly spoustu zajímavých poznatků z oblasti polytechniky, přírody a kosmu. Z návštěvy odcházely děti nadšené. Informaci o téhle zajímavé návštěvě přinesla Jitka Podlipská, MŠ K. Havlíčka Borovského na sociálních sítích města.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.