Policie je během prodlouženého víkendu připravena řidiče kontrolovat

Karlovy Vary –  Velikonoční svátky prožíváme a užíváme s klidem a radostí, ale měli bychom také s opatrností a to se týká především vozovek. Součástí svátků je i prodloužený víkend a ten je pro policisty signálem k zvýšené pozornosti. Velikonoční svátky jsou jako každý rok spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích. Na ty vyráží mimo jiné i sváteční řidiči, kteří jedou například navštívit svojí rodinu či přátele. Jako každý rok se policisté z Krajského ředitelství Karlovarského kraje zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, která bude probíhat od pátku 29. března 2024 do pondělí 1. dubna 2024 po celém kraji.

V rámci této akce se policisté zaměří především na zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před a během jízdy, ale také na dodržování stanovené rychlosti. Dohlížet budou i na dodržování ostatních předpisů zákona o silničním provozu, přičemž budou kontrolovat např. používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, technický stav vozidel apod.

Policisté se primárně zaměří na místa s vysokým dopravním zatížením, turisticky významné nebo rizikové oblasti, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a k častým dopravním nehodám.

S varováním přišla policie oficiálně na svých stránkách. Nicméně i Policie ČR přeje všem účastníkům silničního provozu krásné velikonoční svátky, šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů. Lze dodat pouze jediné, pokud budete během svátků řídit dbejte na to v jakém stavu usedáte za volant a také jak bezpečně jedete. Je to za prvé jediný správný způsob a za druhé také bez zbytečných pokut.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.