Baník pro další sezonu udrží svého nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče

Sokolov –  Sokolovský Baník po sezoně ladí posily ale musí počítat s odchodem Jaromíra Kverky. Dva ofenzivní lídry si ale Baník podrží,  nové smlouvy podepsali nejlepší střelec týmu Tomáš Vracovský i jeho nejproduktivnější hráč Vojtěch Tomeček.

„Dohodnout se s těmito dvěma hráči bylo naší prioritou a pracovali jsme na tom delší dobu,“ uvedl na webu Baníku jeho trenér Tomáš Mariška. Do Baníku přišel Vojtěch Tomeček před sezonou v 2023/2024 z Českých Budějovic a zařadil se mezi opory týmu. V průběhu sezony pak postupně stoupal v žebříčku produktivity, až nakonec v celém týmu nasbíral nejvíce bodů. Základní část zakončil s bilancí 12+22. Velkou část pak tento útočník zaznamenal v poslední čtvrtině, kdy byl jedním z mála pravidelně bodujících hráčů. I to byl pro Tomečka důvod prodloužit kontrakt v Sokolově rovnou o dva roky. „Uplynulá sezona mě moc bavila, ale velká škoda toho závěru. Věřím, že to bude příští sezonu lepší,“ přeje si samotný Vojtěch Tomeček.

I nadále by měla fungovat souhra s Tomášem Vracovským, který ve 42 utkáních nasázel devatenáct branek a k nim přidal čtrnáct asistencí. Tomáš Vracovský je již stálicí Baníku, sezona 2024/2025 bude pro něj jeho sedmá v dresu se sokolem na hrudi. Mezitím si oblíbený „Vráca“ odskočil jen na 24 zápasů do mateřské Plzně a na krátké hostování ve Slavii. Jinak ale patří mezi nejproduktivnější hráče Baníku v Chance lize a stejně tak je důležitým článkem i v kabině, která byla i jedním z důvodů, proč Tomáš Vracovský v Sokolově pokračuje.

Pro nadcházející sezonu jsou to dobré zprávy. Baník se bude snažit napravit nepodařený závěr letošního ročníku. Sokolovští totiž na poslední chvíli vypadli z pozic zaručujích play off.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.