V dubnu začíná oprava pavilonu Solného pramene ve Františkových Lázních

Františkovy Lázně – Města se pomalu připravují na letošní sezonu, a v rámci toho jsou také v plánu opravy i úpravy. Stranou nezůstávají ani Františkovy Lázně. V letošním roce bude provedena oprava pavilonu Solného pramene na Kolonádě Solného a Lučního pramene.
„V současné době probíhá příprava výběrového řízení na zhotovitele a technický dozor. Opravy by měly být zahájeny letos v dubnu a dokončeny nejpozději koncem listopadu,“ uvedla na sítích města starostka Mgr. Lenka Průšová.
Celá rekonstrukce spočívá v opravě a doplnění dřevěné konstrukce stropu, veškerých omítek stropů a stěn, včetně doplnění veškerých tektonických prvků dle původního provedení.
„Bude provedena i oprava a nátěr oken, dveří a okenic na celém objektu kolonády Solného a Lučního pramene z přední části. Zadní část máme v plánu dodělat v příštím roce,“ dodává starostka Mgr. Lenka Průšová.
Veškeré opravy budou provedeny se zapojením dotací z Ministerstva kultury ČR – Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón a z Karlovarského kraje – Program na podporu infrastruktury památek zapsaných na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Zveřejnilo město Františkovy Lázně na svých stránkách.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.