Paraplavecké závody Pohárek opět ovládly sokolovský bazén

Sokolov –  Sobotní závodní den naplnil sokolovský bazén téměř do posledního místa, a to nejen počtem závodníků a podporovatelů. Podstatnější bylo, že byl plný silné vůle a silných příběhů. „Samotný Pohárek otevřený pro osoby s rozličným postižením. Mezi závodníky taky byli soutěžící s tělesným, zrakovým postižením, ale také s mentálním postižením a od letošního roku také s autismem i downovým syndromem.“ popsala závod ředitelka závodu Štěpánka Řehořková a dodává „Velkou výhodou ale je, že soutěží společně v jednom bazénu. Ale jejich výkony jsou vždy brány v rámci jejich vlastní kategorie.“

Další výhodou je, že se setkávají borci již velmi zkušení, dá se říci špička a s nimi teprve začínající plavci. Vzájemná podpora a inspirace tu hraje obrovskou roli. „ Já sem chodím velmi rád, je to místo plné energie, odhodlání a vůle. Stačí sem přijít a člověk vidí jak nicotné jsou vlastní problémy. Jsou to lidé, kteří mají u mne obrovský obdiv. A v mnoha případech bychom si to měli sami promítnou do vlastního života.“ popsal zážitek ze sledování závodů starosta města Sokolov Petr Kubis.

A ve výsledku nejde o to kolik padlo osobních i jiných rekordů i když každý ze závodníků chtěl ukázat to nejlepší, ale o sílu zážitků a setkání. Naštěstí díky podpoře partnerů a měst i kraje, by měla tahle tradice pokračovat. A tak se při dalším ročníků může silou příběhů i výkonů nechat inspirovat každý.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.