Druhý ročník akce Zasaď se za Frantovky měl cíl 1500 stromků

Františkovy Lázně – Již druhý ročník akce Zasaď se za Frantovky má jako prioritní cíl setkávání obyvatel města a přitom pomoci svému okolí. „Tentokrát sázíme smrky a olše. Smrky protože sem patří ačkoli je to kůrovcová oblast a protože tu máme hodně mokro tak i olše.“ uvedl ke stromkům Miloš Fiala správce Lesů Františkovy Lázně.

Akce je dobrovolná a nemá za cíl lámat rekordy, ale hlavně dát možnost setkání. Klidného povídání všech, kteří si najdou čas. Ale svým způsobem tu jistá rivalita s loňským rokem byla. „V loňském roce jsme měli 1200 sazenic, a ačkoli nám dneska počasí moc zatím nepřeje. Věřím,že přijde dost lidí, a díky nim překonáme minulý rok. Připraveno máme 1500 stromků.“ doplňuje informaci o akci místostarosta Otakar Skala. Na dvou místech ta během sobotního odpoledne vznikl malý základ třeba budoucích lesíků. A samozřejmě jako v loňském roce bylo pro všechny připraveno občerstvení včetně opékání buřtů.

Zasaď se za Frantovky nakonec přilákalo hned dostatek obyvatel a to nejen ze samotných Františkových Lázní, ale i okolí. Důvod je jasný, příjemná lokalita a okolí města láká k výletům. A udržet si vzhlednost místa by mělo být přirozené pro všechny a to jak místní tak návštěvníky.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.