Protesty zemědělců se nevyhnuly ani Chebu, tentokrát projela technika městem

Cheb – Středu 20.března si vybrali zemědělci jako datum, kdy chtějí poukázat na dění v naší zemi. Připojili se tak k protestům zemědělců po celé zemi. Se svou  technikou vyrazili v 9 hodin směrem na Cheb. Celé akce proběhla pod dohledem policie. Podle zemědělců je důležité sdělit, že protestní akce nejsou zaměřené proti Bruselu, ale proti české vládě a českému ministerstvu zemědělství. Zde je podle protestujících největší problém. Mezi zásadní problémy patří ve velké míře rušené národní dotace a nárůst daně z nemovitosti u zemědělské půdy.

Trasa zemědělské techniky byla z obce Klest směrem na hraniční přechod Pomezí, kde se kolona otočila a pokračovala směr Cheb. A na rozdíl od předchozího protestu projela kolona přímo  Chebem. Celkově šlo o zhruba 25 strojů. Smyslem podle zemědělců je ještě více zdůraznit svůj protest.

Předchozí protest se konal již 22. února, šlo také o protestní jízdu zemědělské techniky v Karlovarském kraji. Zemědělci chtějí , aby česká vláda vytvořila podmínky pro lidi, kteří se zabývají zemědělstvím. Což podle nich vláda nečiní. Protestující v kraji vyzývají vládu mimo jiné k rovným podmínkám v EU.

Zvláštností jízdy v Chebu je účast několika bavorských zemědělců, kteří hospodaří v Česku a požadavky českých zemědělců rovněž podporují.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.