Policie stále varuje před podvodníky

Karlovy Vary – Ačkoli by se mohlo zdát, že varování je dostatek, opak je pravdou. Pokud jste sami někdy zaváhali u telefonického hovoru, emailu a podobně, nezapomeňte ani na lidi ve svém okolí a v rodině. Máte starší rodiče, prarodiče, sousedy, známé ? Určitě pokud postřehnete tyto informace předejte varování i jim. Bohužel právě ti méně opatrní bývají často terčem nepoctivých praktik.

 Jediný způsob jak se ubránit takovýmto podvodům, je být obezřetný. Pamatujte si, nikdy Vám nikdo nedá nic zadarmo. Nikdy nikomu nesdělujte své citlivé údaje, jako jsou přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, údaje k platební kartě apod. – banky se NIKDY na tyto informace neptají!!! Nereagujte na telefonní hovory, e-maily ani zprávy, kde se Vás někdo pokouší vmanipulovat do situace, že jsou Vaše finanční prostředky v ohrožení a Vy musíte udělat další kroky pro jejich záchranu – KDYBY BYLY VAŠE PENÍZE V OHROŽENÍ, BANKA ZAREAGOVALA DÁVNO UŽ BEZ VÁS!!!
V případě pochybností vždy kontaktujte svou banku či volejte na 158. Myslete na to, že útočník dokáže napodobit jakékoliv telefonní číslo či e-mail!!!

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.