Odstartoval 8. ročník soutěže Dobrota Karlovarského kraje

Karlovy Vary – Někdy je potřeba odskočit od běžných událostí a podívat se do světa pochutin. A celým světem v tomto směru může být i kraj. Po roce je opět aktuální soutěž „Dobrota Karlovarského kraje“. Jejím cílem je zviditelnit kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků a upozornit na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů. Přihlášky do 8. ročníku soutěže je možné odevzdat do 29. března.

Soutěž se snaží upozornit na kvalitní výrobky vznikající v kraji. Mnoho lidí si k nim již našlo cestu a smyslem je podporovat místní produkci, která je tu vítaná. Potěšující je počet každoročně přihlášených výrobců, kteří usilují o úspěch v soutěži. To jednoznačně ukazuje, že kraj má svůj potenciál i osobnosti a také že značka Dobrota Karlovarského představuje určitou prestiž.
Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Podmínkou je, aby byl přihlášený produkt vyroben v našem regionu. Výrobky přijaté do soutěže bude posuzovat odborná komise. Hodnotí se originalita, chuť, vůně, vzhled, název výrobku i etiketa.

Značka „Dobrota Karlovarského kraje“ bude udělována kategoriích:

1. Masné výrobky

2. Mléčné výrobky

3. Pekařské a cukrářské výrobky

4. Alkoholické a nealkoholické nápoje

5. Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

V každé kategorii budou vyhodnocena první tři místa.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.