V Chebu proběhne loučení s „výtopnou“

Cheb – Na chebském nádraží se plánují změny, přesněji nová hala. V této souvislosti dojde k loučení s výtopnou. Výtopna Cheb a to konkrétně severní rotunda depa už brzy bude minulostí. Koncem února byla schválena výstavba nové haly a stará výtopna musí ustoupit spolu s dalšími objekty. Nyní začne vyklízení a uvolnění prostor, které údržbě a opravám již nevyhovují. Zájmový železniční spolek, který se stará o zachování provozuschopného stavu historických vozidel Plzeňská dráha pořádá akci „Loučení s Výtopnou“ .
Akce proběhne 6. dubna a to jak pro pozvané tak veřejnost v areálu lokomotivního depa Cheb tedy takzvané  Výtopny. Vstup bude možný jen pro zájemce, kteří do areálu přijedou historickým motoráčkem.
Program akce pro veřejnost začíná ve 12 hodin a ukončen bude v 18 hodin. Každou hodinu proběhne přeprava zájemců z chebského nádraží do areálu Výtopny historickým motorovým vozem M 131.1 zvaným  Hurvínek. Umožněna bude prohlídka malé rotundy, prohlídky historických lokomotiv Sergej, Čmelák , Karkule, Hektor, Prasátko, Hurvínek a fotografování na paprscích depa a také modelového kolejiště
To doplněno o občerstvení v Bistrovoze a posezení u Výtopny.
Připraven je i speciální večerní program od 20-22 hod. možnost nočního fotografování lokomotiv, které budou nasvícené.
Z důvodu plného provozu v areálu depa , bude vstup omezen počtem míst v motorovém voze.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.