Kraj podpoří projekt zaměřený na rozvoj podnikavosti inovačního centra INION

Karlovy Vary – Krajští radní vyhověli žádosti inovačního centra INION a poskytnou mu individuální dotaci ve výši 300 tisíc korun. Tyto finance budou využity v rámci projektu Podpora podnikavosti a inovací v Karlovarském kraji 2024. Celkové náklady projektu přesahují dva miliony korun.

„Velmi se nám zamlouvají cíle projektu, jimiž jsou rozvoj podnikavosti a zvyšování informovanosti o podnikání a inovacích v kraji. Právě v tomto jsme s inovačním centrem INION v absolutní shodě a vítáme proto aktivity, které mohou tuto snahu naplňovat. Přichystána je řada workshopů, přednášek pro žáky středních škol i širokou veřejnost, velká akce v podobě Time for Business, Týden inovací a další, které jsou již osvědčenou značkou v Karlovarském kraji,“ uvedl v tiskové zprávě kraje radní pro regionální rozvoj Patrik Pizinger.

Projekt Podpora podnikavosti a inovací v Karlovarském kraji 2024 nabídne sérii 12 akcí v podobě vzdělávacích přednášek, workshopů a setkávání v regionu, dále platformu pro sdílení znalostí, zkušeností a nejlepších postupů v oblasti podnikání, inovací a osobnostního rozvoje. Ve spolupráci s Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání a společností CzechInvest se již konají přednášky pod názvem Time for Business, jež představují středoškolákům úspěšné podnikatele z kraje a jejich příběhy. Pro žáky středních a vysokých škol z regionu je připravena Akcelerační soutěž zaměřená na rozvoj a podporu podnikatelských nápadů. Její součástí je tříměsíční rozvojový program. Své podnikatelské projekty budou soutěžící prezentovat před odbornou porotou složenou z investorů, podnikatelů a manažerů. Chybět nebude ani celokrajská akce Týden inovací, jež v rámci doprovodného programu představí inovační firmy, projekty a iniciativy z Karlovarského kraje.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.