Starostové obcí okolo Bečova se sešli kvůli plánované uzavírce silnice I/20

Karlovy Vary – O plánovaných úpravách „bečovských serpentin“ jsme již informovali, nic méně komplice s uzavírkou spojené  ovlivní dopravu v místě. Proto se na krajském úřadě konalo pracovní jednání se zástupci měst a obcí, jež byli seznámeni s přípravou finálních návrhů objízdných tras pro veřejnou dopravu.

„Protože práce se budou provádět na velmi frekventovaném úseku, kde dojde k úplnému omezení provozu, přišlo nám jako správné seznámit starosty z okolí o podobě celé akce, a hlavně s plánovanými objízdnými trasami pro krajskou autobusovou dopravu. Právě pro krajské autobusy jsme ve spolupráci s koordinátorem Integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje připravili objížďkové jízdní řády, které budou využívat vedlejší silnice. Kvůli bezpečnosti jsme se shodli na variantě objízdné trasy pro většinu spojů směrem na Javornou. Pro nás je samozřejmě prioritou zachování funkční veřejné dopravy pro všechny občany z dotčených obcí. Děkuji starostům a starostkám z Bečova nad Teplou, Útviny, Krásného Údolí, Otročína a Toužimi za jejich spolupráci a pochopení,“ uvedl ve zprávě kraje neuvolněný zastupitel pro oblast dopravy Jan Bureš.

Uzavírka bude zahájena 25. března, kdy také začnou přípravné práce a kácení stromů. Na začátku dubna pak nastoupí těžká stavební technika. Práce na narovnání serpentin by měly být ukončeny na konci měsíce července. Provedeno bude odtěžení skalních výhozů, vybudování náspů, samotného silničního tělesa a propustků. Počítá se také s vybudováním kamenné zdi, chodníku, odpočívky nad Bečovem nad Teplou a s provedením přeložky plynu.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.