Nový Hotel Marshall vyroste u golfového hřiště v Sokolově

Sokolov – Region, který prochází velkou změnou a stojí na prahu nové etapy. S ukončením těžby uhlí se chce Sokolovsko měnit v oblast s možností rekreace, oddechu, sportovního vyžití a to při zachování podnikatelského podhoubí a dostatečné nabídky pracovních míst.  Jedním kroků, které naznačují podporu tohoto směřování je zahájení výstavby nového hotelu s wellness. SUAS GROUP a Sokolovská uhelná začaly realizaci nového Hotelu Marshall, který nabídne vysokou úroveň služeb pro golfisty, další sportovce i všechny ostatní návštěvníky. Významně se tak rozšíří kvalitní ubytovací kapacity na Sokolovsku splňující náročné požadavky hotelových hostů z ČR i blízkého Německa.

Skupina stavebních firem pod vedením společnosti SUAS Solutions, která je součástí skupiny SUAS GROUP, začala se zemními pracemi u sokolovského golfového hřiště začátkem února 2024. „Každý rok jezdí na naše golfové hřiště řada golfistů, kteří by tady rádi zůstali delší dobu, ale ubytovací kapacity v místě pro ně byly nedostupné. Z toho důvodu jsme začali rozvíjet myšlenku výstavby hotelu v těsné blízkosti hřiště. Chtěli bychom služby hotelu nabídnout ale i dalším sportovcům, například sportovním týmům pro jejich pobyty spojené s tréninkovými aktivitami, pro turisty, přijíždějící do Karlovarského kraje. Skvělé zázemí bude mít hotel připravené i pro akce, jako jsou svatby, vánoční a firemní večírky, oborové semináře a mítinky. Nedaleko golfového hřiště je také areál koupaliště Michal, takže v létě mohou hoteloví hosté odpočívat u jezera vyhlášeného křišťálově čistou vodou. Spolu s hotelem Romania, jenž máme v Karlových Varech, a s hotelem Windsor v Lázních III, který jsme nedávno pořídili do majetku, vytváříme skupinu SUAS Hotels. Ta prováže své aktivity a hostům nabídne relax i komfort v lázeňském městě i v Sokolově,“ uvádí Barbora Štěpánková, členka představenstva Golf Sokolov a. s.

První fáze prací na stavbě hotelu, která začala realizací speciálních pilot, skončí již v březnu. Následně začne budování svislých a vodorovných nosných konstrukcí. V druhé polovině roku 2024 se bude pracovat na vnitřním zdivu a technickém zařízení budovy. „Hotel bude vytápěn tepelnými čerpadly a zajímavě bude řešeno uložení otopné a chladicí soustavy do stropních desek. V pokojích se počítá se smart systémem, který bude řídit chytrý přístup do místností, vytápění, osvětlení a ozvučení tak, aby to zásadně přispělo k úsporám energií. Plánujeme i menší fotovoltaiku na střeše a využití dešťové vody pro zavlažování zeleně v okolí hotelu,“ popisuje udržitelný provoz hotelu Kamil Mazánek, který výstavbu kontroluje z pozice technického dozoru stavebníka. Aby budova přirozeně splynula s okolní přírodou na rekultivovaném území, použijí se na obkladech fasády výhradně přírodní materiály. Třípatrový hotel s bezbariérovým přístupem bude mít 36 dvoulůžkových pokojů s možností přistýlky a jeho zastavěná plocha bude činit cca 800 metrů čtverečních. Dva pokoje přitom budou přizpůsobené potřebám hendikepovaných klientů. Samozřejmostí se stane propojení s restaurací Marshall, která je už dnes vyhledávaným cílem díky rozmanité kuchyni a příjemné atmosféře. U hotelu vznikne 33 nových parkovacích míst včetně nabíjecích stanic.

„Naši hosté budou zřejmě většinou sportovně založení lidé, kteří si určitě po aktivním pohybu rádi odpočinou ve vnitřním a venkovním wellness, kde nebude chybět Kneippův chodník, dvě masážní lůžka a sauna. Wellness zónu navíc chceme otevřít i pro veřejnost především ze Sokolova a okolních obcí,“ dodává Barbora Štěpánková.

Stavba hotelu skončí v létě 2025. „Realizujeme další z připravovaných akcí, které máme v našem investičním plánu. Budeme se jej snažit naplňovat i přesto, že aktuálně musíme řešit rizika ztrát z provozu uhelné energetiky, zatím nejasnou energetickou koncepci státu zejména ve vztahu k řešení odklonu od uhlí – a z toho plynoucí úsporná opatření napříč skupinou,“ vysvětluje Pavel Tomek, předseda dozorčí rady skupiny SUAS GROUP a Sokolovská uhelná .

Společně se stále bohatší nabídkou kempu a koupaliště Michal vytvoří hotel unikátní prostor pro aktivní trávení volného času i odpočinek v regionu. Pomůže zvýšit atraktivitu Sokolovska pro turisty a hosty nejen z ČR. Rozvoj kvalitních ubytovacích, stravovacích a rekreačních služeb přispěje k ekonomickému růstu oblasti a zlepšení kvality života místních obyvatel. Informace přineslo město Sokolov ne svých stránkách.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.