Úspěšnou firmou v kraji jsou Svatavské strojírny, nyní slaví již 30 let na trhu

Svatava – Významná výročí v oblasti strojírenské výroby, nejsou tak častá. Ale najdou se zajímavá výročí, například Svatavské strojírny, významný dodavatel ve strojírenství, si v nedávné připomněla 30 let od svého vzniku. Dobrou zprávou navíc je, že se za tři dekády působení na trhu řadí ve svém oboru mezi velmi úspěšné a prosperující české firmy. V letošním roce se vedení plánuje posunout v oblasti automatizace a robotizace včetně rozšíření svařovacího pracoviště.

Svatavské strojírny provádí zakázkovou výrobu strojírenského charakteru, a to především v oblasti dělení a ohýbání materiálu, svařování, obrábění a lakování. Vlastními silami zajišťují i projekční, konstrukční a technologickou stránku projektu. Do výrobního procesu je zapojeno cca 100 kvalifikovaných řemeslníků a 40 technicko-hospodářských pracovníků.

‚‚Za 30 let jsme si vybudovali naší pílí a prací výbornou pověst nejen v České republice, ale také na celosvětové úrovni. Jsme společnost, která si zakládá nejvíce na profesionálním přístupu, maximální preciznosti a na osobní spolehlivosti každého člena týmu,“ tak popisuje vývoj a hodnoty společnosti Radka Peterková, jednatelka Svatavských strojíren, který své výrobky dle přání svých zákazníků dodává do všech koutů světa: Německa, Švýcarska, Rakouska, Švédska, Finska, Austrálie, Rumunska, Belgie, Polska, Brazílie, Francie, Španělska, Guadeloupe, Réunion, Ceuta v severní Africe, Ománu, Velké Británie, Turecka, Saudské Arábie, Číny, Jižní Koreji, USA a Indie. Dováží je tam ze Svatavy, malého města ležícího v okrese Sokolov v Karlovarském kraji, kde aktuálně soustřeďuje svou produkci.

„Specializujeme se na výrobu svařovaných dílů včetně opracovávání ocelových konstrukcí a zvedacích zařízení, dále na výrobu průmyslových hořáků a dílů pro kolejovou dopravní techniku. Vzhledem k vysokým požadavkům našich zákazníků na přesnost a kvalitu výrobků jsme za dobu 30 let zmodernizovali většinu našich výrobních a skladovacích prostor a rozšířili jsme naše výrobní možnosti nákupem moderních výrobních technologií. Díky našemu rozsáhlému strojnímu vybavení, kterým společnost disponuje, navíc dokážeme zabezpečit průběh celého výrobního procesu – od zajištění materiálu až po lakování a konečnou montáž,“ doplňuje.

„V letošním roce se chceme posunout v oblasti automatizace a robotizace. Máme připravených několik projektů. Těmi nejdůležitějšími je plně automatizovaná výdejna nástrojů a spotřebního materiálu, a dále výdejní automaty, které budou plně propojené s naším stávajícím informačním systémem. Dalším projektem je rozšíření svařovacího pracoviště o dva svařovací roboty,“ říká Radka Peterková.

Svatavské strojírny mají v plánu nákup dalších moderních technologií například elektrický hydraulický lis nebo nový soustruh. V tomto roce firmu čeká také rekonstrukce a opravy dílenský budov. Nově také vytváří školící místnost pro praktické vyučování žáků z místních středních průmyslových škol, se kterými dlouhodobě spolupracují. Co ale zůstane při starém, je „tradice pevná jako ocel“, ve které chtějí Svatavské strojírny i nadále pokračovat.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.