Cheb se stal skokanem roku 2023

Cheb – Hodnocení měst je podstatné pro jejich vedení, stejně jako pro jeho obyvatele. Pro prvně jmenované je to možnost objektivního srovnání případného vývoje města. V druhém případě jde především o to, že mnohdy své domovské město podceňujeme a nenahlížíme na jeho pozitivní stránky pozitivně. A právě žebříčky kvality mohou pomoci v reálném náhledu na město. V žebříčku kvality života, který mapuje, jak se žije ve větších městech České republiky, zaznamenal Cheb za rok 2023 největší meziroční zlepšení ze všech více než dvou stovek hodnocených měst.
V pondělí 11. března proto starosta města Jan Vrba společně s tajemníkem úřadu Václavem Sýkorou převzali diplom.  Ten potvrzuje právě zmíněné ocenění. Starosta města vyjádřil hrdost na město. A odůvodnil tím, že město tvoří především jeho občané a ne domy.
Cheb se meziročně posunul o 85 pozic. Zatímco za rok 2022 mu patřila 169. příčka, v roce 2023 zveřejněném žebříčku skončil na 84. místě a stal se nejvýše postaveným městem z Karlovarského kraje. Žebříček je sestavován na základě 29 dílčích indexů, které jsou rozděleny do tří základních oblastí – Zdraví a životní prostředí, Materiální zabezpečení a vzdělání, Vztahy a služby. Hodnotí se například dostupnost zdravotních služeb, kapacity jednotlivých typů škol, nabídka pracovních míst, dostupnost bydlení, dopravní napojení nebo dostupnost různých služeb.
Bližší informace a kompletní žebříček najdete na: www.obcevdatech.cz

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.