Vezmu přítelkyni, hrábě a krumpář, říká na přípravy tratí Velké ceny Smrčin Adam Marek

Aš – Velká cena Smrčin se pomalu blíží a přípravy jedou na plné obrátky. Na své si přijdou jak závodníci, tak i diváci. Pořadatelé slibují, že cyklistická show bude velká podívaná na světové úrovni. „Velká cena Smrčin začíná 1. června a probíhat bude po celý víkend, což už je relativně blízko, takže jsme začali makat už také i na kopci. Připravujeme nové technické sekce, zlepšujeme ty stávající a čistíme celou trať tak, aby byla co nejdříve sjízdná a připravená na trénink,“ sděluje technický ředitel závodu Adam Marek.

Příprava trati ale probíhá originálním způsobem. Samotní pořadatelé se těžké práce nebojí a přidávají ruku k dílu. „Vezmu přítelkyni, hrábě, krumpáč, motyky a jdeme do lesa na takové příjemné dopoledne, nebo spíše celý den, kde závodní tratě čistíme, hrabeme a kopeme,“ směje se Adam.

Hlavní trať měří čtyři a půl kilometru. „Nyní se věnujeme technickým sekcím. Ty jednotlivé cesty a přejezdy jsou v podstatě sjízdné celoročně. Nyní ale opravujeme a vylepšujeme hlavně, jak už jsem říkal technické sekce, protože to je gró celých závodů, a také to, na co chceme jak závodníky, tak diváky nalákat. Velká cena Smrčin dosahuje světové úrovně, tak je třeba to správně prodat,“ uvádí.

Největší symbol a lákadlo celých cyklistických závodů je podle pořadatelů bezesporu „Stěna smrti“. „Měli jsme ji zde i minulý rok. Jedná se o čtyřmetrovou dřevěnou stěnu. Aby ji závodník zvládnul, je potřeba mít dostatečnou rychlost. Váží celkem jeden a půl tuny, takže se jedná o opravdu masivní překážky. Uvidí ji všichni diváci a rozhodčí, protože bude přímo na parkovišti Vrchu Háj a atraktivní bude i pro závoďáky, kteří se budou moci předvést před davy lidí. Už nyní je jasné, že atmosféra bude naprosto skvělá a strhující,“ popisuje Adam Marek.

Stěna smrti je opravdovým unikátem. „Vyhotovil ji pan Marian Rewczuk z Ašských Lesů. Ašské Lesy nám na závody dodávaly mimo jiné dřevo a své pracovníky a letos je v plánu, že nám postaví takzvaný Smrčiny Bridge. Aby náš závod byl zařazený do mezinárodního bodovacího žebříčku, musel odpovídat určitým parametrům. Abychom těmto parametrům vyhověli, tak jsme museli v jednom místě udělat křížení trati. To bude vyřešené právě mostem Smrčiny Bridge. Opět ho budou stavět Ašské Lesy, za což jsme velmi rádi, děkujeme za to a těšíme se na výsledek. Tímto bych chtěl moc pozvat všechny Ašáky, protože to bude opravdu velká akce, plno lidí, hodně sportovců a opravdu se nejedná o nějaký malý Bahňák závod,“ dodává technický ředitel akce Adam Marek.

Diváci budou mít na Vrchu Háj k dispozici občerstvení z Botanik Bistra Cheb a zároveň bude na místě otevřená hospůdka, která na místě funguje celoročně. Cyklisty rozhodně potěší stánky s cyklistickým oblečením.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.