Během dopravně bezpečnostní akce skoro šedesát řidičů nedodrželo rychlost

Karlovy Vary – Statistika je nemilosrdný doklad o tom jaká je situace na vozovkách našeho kraje. Za měsíc leden v loňském roce došlo v důsledku nepřiměřené rychlosti, což je jedna z častých příčin dopravních nehod, na území České republiky k 1281 dopravním nehodám. Ve stejném období v letošním roce došlo k 1697 dopravním nehodám, což je nárůst o 416.

V Karlovarském kraji došlo v důsledku nepřiměřené rychlosti v lednu letošního roku k celkem 198 dopravním nehodám, což je o 27 více, než v lednu loňského roku. To vše bylo jedním z důvodů pro realizaci akce na kontrolu dodržování dopravních předpisů v kraji. Ta proběhla počátkem minulého týdne. Při akci policisté zkontrolovali 155 vozidel, přičemž zjistili 95 dopravních přestupků, z nichž 83 policisté přestupků vyřešili příkazem na místě a 12 porušení oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. Předepsanou rychlost během opatření porušilo 58 řidičů. Jeden řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu.

Policisté se zaměřili také na kontrolu dodržování ostatních pravidel. Například dodržování zákazu jízdy u řidičů pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, pátrali po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech, ale také se v souvislosti s odhalováním nelegální migrace zaměřili i na důkladnou kontrolu zavazadlových a nákladných prostor vozidel  či kontrolu přepravovaných osob. Do této akce bylo zapojeno téměř 25 policistů z dopravní a pořádkové policie, kteří při akci používali jak pohyblivé radary umístěné ve služebních vozidlech, tak i stacionární radary na konkrétních vytipovaných stanovištích.

A akce připravovala i o řidičské průkazy. Například již po deváté hodině ranní policisté zastavili ve Vančurově ulici v Karlových Varech osobní automobil značky Škoda. U řidiče provedli orientační dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,17 promile. Jednačtyřicetiletý řidič přišel o řidičský průkaz na místě a byla mu zakázána další jízdu.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.