V soutěži Zlatý erb uspěly na krajské úrovni Karlovy Vary a Františkovy Lázně

Nápad uspořádat soutěž, ve které by se porovnávaly weby obcí a měst, vznikl na konci minulého století. Impulzem byla především živelnost, ve které webové stránky na svém prvopočátku vznikaly. Weby se rodily často jen díky nadšencům z řad informatiků a jejich kvalita byla velmi nevyrovnaná. Myšlenka ocenit nejlepší a poskytnout ostatním vzory k následování se přímo nabízela. V roce 1999 byl vyhlášen první ročník Zlatého erbu, přihlásilo se několik desítek měst a obcí. Počet soutěžících každým rokem rostl a bylo třeba nalézt vhodný mechanizmus hodnocení, nejlépe dvoukolového.

V roce 2016 převzal organizaci soutěže Český zavináč. V roce 2023 se soutěže účastnilo všech 14 krajů České republiky. Novinku bylo hodnocení webů všech obcí s rozšířenou působností. Pro ostatní obce zůstala účast v soutěži dobrovolnou. Po delší odmlce mohla hlasovat i veřejnost.

Vítězové krajského kola 26. ročníku soutěže Zlatý erb 2024 o nejlepší webové stránky obdrželi ceny ve čtvrtek 7. března 2024 při slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Karlovarského kraje. Vyhlašovaly se 2 kategorie. V kategorii nejlepších webových stránek obce s rozšířenou působností zvítězily Karlovy Vary. Na druhém místě se umístilo město Ostrov. Třetí skončily se stejným počtem bodů Cheb a Aš. V kategorii nejlepších webových stránek obcí, které nejsou ORP, zvítězily Františkovy Lázně. Na druhém místě se umístila obec Velká Hleďsebe, na třetím místě skončila Rotava.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.