Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu převzali studenti z karlovarského kraje

Karlovy Vary – Speciální programy se stávají součástí života studentů stále častěji,  Sebe-rozvojová témata jsou také součástí mnoha rozvojových projektů, ovšem v tomto případě jde o velmi výjimečné ocenění. Nezisková organizace The Duke of Edinburgh International Award (DofE) byla založena princem Philipem v roce 1956 a věnuje se neformálnímu vzdělávání založenému na vnitřní motivaci dětí ve školách. Účastníci programu na sobě pracují ve třech oblastech, a to vždy po určitou dobu. Program je rozdělen do tří úrovní – bronz, stříbro a zlato, jež se liší délkou plnění aktivit.

Karlovarský kraj spolupracuje s obecně prospěšnou společností The Duke of Edinburgh‘s International Award Czech Republic Foundation, která v ČR realizuje prestižní program neformálního vzdělávání a dobrovolnictví pro mladé lidi ve věku 14 až 24 let, již od roku 2022. Tehdy obě strany stvrdily vzájemnou spolupráci podpisem memoranda.

A právě žáci Gymnázia Ostrov a Prvního českého gymnázia v Karlových Varech převzaly bronzové a stříbrné ceny vévody z Edinburghu za práci na svém soustavném seberozvoji v oblastech pohybu, dovedností a dobrovolnictví.

Certifikáty a odznaky získali:
První české gymnázium v Karlových Varech
Petr Jejkal, Viola Balíková, Aneta Kokšteinová, Jiří Plaček, Martin Jiskra a Jakub Turek
Gymnázium Ostrov
Filip Andrlík, Ngoc Mai Lai, Pavla Zámečníková, Lada Lacmanová, Jakub Sedloň, Kim Bot, Nikola Kvíčerová, Veronika Krůšková, Anna Machková, Filip Kalenda, Lucie Močíková, Vojtěch Trtík, Táňa Mokruschová, Kateřina Krejčí a Nela Kolářová

Ocenění získali také žáci z 2. základní školy Rokycanova v Sokolově – Sofie Baráková, Anna Šišková, Gerhard Hanker a Markéta Smaržíková, ti již měli školní ceremonii na podzim roku 2023.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.