Mariánské Lázně čeká rekonstrukce Hlavní ulice

Mariánské Lázně – Město Mariánské Lázně na základě diagnostiky z loňského roku přistoupí k rekonstrukci Hlavní ulice. Podle rozboru stavu je komunikace ve velmi špatném stavu a to zejména v podkladních vrstvách. Aktuálně se pracuje na projektu a zhruba v polovině roku má dojít k výběru dodavatele stavby. V rozpočtu má město na akci vyčleněno 20 milionů korun, přesná částka ale vyplyne až z projektu.

Hlavní ulice je páteřní komunikací Mariánských Lázní, je tedy nutné počítat s omezením pro řidiče. Zpracovaný projekt by proto měl řešit i nejlepší objízdné trasy. Řidiči se tak musí připravit na potřebnou trpělivost, omezení budou určitě značná. Komunikace vykazuje  investiční dluh z minulosti, a proto nyní je nutné zrekonstruovat i hlubší vrstvy. Předpokládá se, že minimálně do jednoho metru hloubky. Rekonstrukce by měla sladit i všechny majitele inženýrských sítí. Tak aby případné úpravy a opravy nezpůsobily po rekonstrukci nutnost narušení nové silnice kvůli havárii a podobně. Je pravděpodobné, že bude oprava probíhat po pruzích, a to hlavně kvůli trolejbusové dopravě,

První etapa rekonstrukce má začít ve druhé polovině letošního roku. Město už připravuje také druhou etapu rekonstrukce Hlavní ulice, která by se měla týkat úseku od knihovny až ke Cristalu.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.