Sportovní sny si mohou plnit i děti našeho kraje příkladem je David Varvařovský

Karlovy Vary – Každé malé dítě má nějaké sny a pokud jsou sny sportovní mohou se plnit v našem kraji. Například hokej má poměrně rozsáhlou základnu po celém kraji. Dokladem toho, že sen se při spojení talentu a píle dá realizovat je nově podepsaný hráč extraligové Energie David Varvařovský.

Energie patří ke klubům, které dávají příležitost hráčům ze svých mládežnických týmů. Ostatně i z tohoto důvodu začal v letošní sezoně fungovat Development program, v němž karlovarský klub spolupracuje s partnerským Baníkem Sokolov. Po obránci Ondřeji Dorotovi a útočnících Vítu Záhejském a Vojtěchovi Čihařovi podepsal s Energií smlouvu také útočník David Varvařovský.

Podrobnosti ohledně kontraktu s Davidem Varvařovským popsal na stránkách klubu manažer mládeže, Bronislav Píša. „David je hráč, který si momentálně vydobyl podporu klubu. Vzhledem k tomu, že máme nastavenou spolupráci s partnerským klubem Baník Sokolov, tak se samozřejmě otevírají možnosti pro naše hráče a David je jedním z nich. Má předpoklady, aby se po této sezóně, pokud půjde vše jak má, přesunul do Development programu do Baníku Sokolov, a proto je ta smlouva ještě na příští sezonu. Věřím tomu, že to bude startovací smlouva, a že se ve velice krátkém čase sejdeme u podpisu nové a trošku lukrativnější smlouvy pro Davida. To je smlouva, která mu nějakým způsobem zaručuje, aby se mohl dál sportovně vzdělávat. Není to ta smlouva, která ho zabezpečí. Samozřejmě obě strany víme, o co teď momentálně jde.“

Dostat se do extraligového týmu je jedním ze snů většiny mladých hokejistů a ani David Varvařovský není výjimkou. „Je to něco, o čem jsem už jako malý kluk snil. Takže jsem určitě rád, že se mi tato nabídka naskytla. Je to také pro mě odměna za všechnu práci a čas, co jsem hokeji od mala věnoval. Ať už to byly tréninky, zápasy nebo tréninky navíc. Jsem hrozně rád, že jsem tuto nabídku dostal.“ Urostlý útočník do Energie přišel před pěti lety z Chebu. Nejprve hrál v karlovarském dorostu. Do juniorky Energie přešel v sezoně 2021/2022. A ačkoliv by to nikdo při jeho současné formě neřekl, tak jako prvoročák v juniorce se dokonce dostal do bodu, kdy chtěl s hokejem skončit.

Od této doby však utekla spousta času. V následující sezoně se Davidovi začalo dařit a ve čtyřiceti devíti zápasech si nasbíral dvacet tři bodů . Navíc si v loňské sezoně poprvé v kariéře zahrál play-off, což pro něj byla další výborná zkušenost.  Díky svým výkonům si David řekl o pozvánku do seniorského hokeje. V loňské sezoně nastoupil za svůj domovský Stadion Cheb  a v letošní sezoně má za sebou start právě v Baníku Sokolov. Dres a-týmu Energie si David oblékl nejen na trénincích, ale také během přípravy, kdy debutoval v duelu s Litvínovem a šlo o premiéru vítěznou.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.