Sokolov zveřejnil statistiky Policie o trestné činnosti a také o práci Městské policie

Sokolov – Policie Obvodního oddělení Sokolov-město zaznamenala v uplynulém roce nárůst trestné činnosti. Celkem řešila 446 trestných činů, což oproti roku 2022 představuje zvýšení o 88 případů. Kromě toho se policisté věnovali také téměř pěti a půl tisícům přestupků.
Úspěchem bylo vypátrání 41 osob v celostátním hledání. Značný vzestup trestných činů byl zaznamenán v oblasti hospodářské kriminality, přičemž se jednalo zejména o internetové podvody, kterých v posledních letech značně přibývá.

Policisté z Dopravního inspektorátu na území Sokolovska řešili loni přes 850 dopravních nehod, z nichž téměř 50 způsobili řidiči pod vlivem alkoholu. Tyto události si bohužel vyžádaly životy 6 osob. Celkový počet přestupků řidičů na Sokolovsku, které policisté z Dopravního inspektorátu řešili, přesáhl 1300, přičemž v polovině případů se jednalo o překročení povolené rychlosti, obvykle v obci. Další běžnou příčinou byl nevyhovující technický stav vozidla. V rámci snahy o zvýšení bezpečnosti na silnicích provedla dopravní policie přes 23 dopravně bezpečnostních akcí.

Dalšími více než 6000 přestupky se zabývali strážníci městské policie. Zpravidla se jednalo o porušení pravidel silničního provozu. Služeb senior expresu, který také provozuje městská policie, loni využilo přes 4 000 občanů. Ti se ve většině případů nechali odvést k lékaři, případně na nákup do některého ze sokolovských obchodních center. Mezi další doplňkové služby, které městská police obyvatelům Sokolova nabízí patří například startování vozidel. Loni strážníci vyjížděli ke startování tři sta třicet krát. Další doplňkovou službou je obsluha tísňového tlačítka. O jeho přidělení si mohou zažádat senioři nebo držitelé ZTP/P a ZTP karet. Jedná se vlastně o telefon s tlačítkem, které je připevněné na ruce nebo na krku. V případě nehody je možní stisknutím tlačítka přivolat pomoc strážníků. Loni evidovala Městská policie zhruba 30 takovýchto případů. Přibližně stejný počet lidí je k využívání této služby zaregistrovaný.

Městská policie Sokolov provozuje i Záchytné zařízení Vránov, kam byla loni převezena necelá stovka odchycených psů. Ve většině případů byli pejsci opět vráceni původním majitelům. Na třicet z nich pak bylo dáno k adopci. Další projekt městské policie, tentokrát zaměřený na práci s dlouhodobě nezaměstnanými, se jmenuje Veřejná služba. Tou každoročně projde 25 – 30 osob, které se věnují úklidu ulic a parků. Pokud se osvědčili, mohli získat práci na plný úvazek v projektu Veřejně prospěšné práce. Ten už letos Úřad práce finančně nepodpoří. Úvazky pro šest nových pracovníků úklidu tak letos zaplatí město ze svého rozpočtu. Informace zveřejnilo město Sokolov.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.