V Chebu proběhla společná akce policistů a strážníků

Cheb – Ve čtvrtek proběhla první společná kontrolní akce strážníků městské policie a dopravních policistů zaměřená na dopravu v Chebu. Kontroloval se mimo jiné průjezd kamionů městem, který je až na výjimky, jako je třeba zásobování, zakázán. Společná akce strážníků a policistů je městem velmi vítána. Dokonce zaznívá, že by se měly podobné akce pravidelně opakovat. Město samotné před pár měsíci v rámci projektu Smart City nainstalovalo měřicí bod na kruhovém objezdu u Tesca. Smyslem bylo sledovat jeho dopravní zatížení. Čísla, která město získalo, byla velmi překvapivá a nikoli pozitivně. Denně přes kruhovou křižovatku projede v průměru přes 20 tisíc automobilů. Alarmující ale je napočítaných přes šest stovek kamionů. Což je známkou nedodržování zákazu průjezdu kamionů městem. Ani aktuální akce neukázala změnu, spíš tento fakt potvrdila. Na příjezdu do Chebu na Zlatém vrchu zastaveno hned několik řidičů, kteří zákaz porušili.
Na základě výsledků monitoringu průjezdu automobilů kruhovým objezdem u Tesca mají být realizována opatření, která by tomuto vůbec nejzatíženějším místu ve městě dopravně ulevila. Město řeší jak naložit s nevytíženějším místem ve městě. Byli osloveni dopravní inženýři, aby navrhli, jaké řešení by přicházelo do úvahy. Primárně se řešilo zda jde například kruhový objezd rozšířit o další pruh, nebo jestli by bylo vhodnější celou křižovatku přebudovat a instalovat semafory. Zamýšleny jsou ale i dalších dopravní opatření v okolí. Jedním z nich by mohlo být vybudování dalšího mostu přes Ohři, který by vedl z Truhlářské ulice na sídliště Zlatý Vrch. Taková varianta by zkrátila cestu lidem, kteří do města vjíždějí ze směru od průmyslového parku a jedou třeba na sídliště Zlatý Vrch, a částečně by to ulevilo i křižovatce u Tesca. “

Je třeba si také uvědomit, že v Chebu máme jen dva mosty přes Ohři, což může být problém. Za pár dnů začne rekonstrukce a půlroční uzavírka Amerického mostu, takže veškerá doprava bude odkázána na most na Ašské ulici. Zrovna v této situaci by se další most rozhodně hodil,“ uvedl Michal Pospíšil na stránkách města Cheb.(foto město Cheb)

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.