Na Den otevřených dveří Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem vyrazili i maturanti z Karlovarského kraje

Karlovy Vary – Pro každého studenta je rozhodování o další cestě náročné. Setkání s případnou budoucností může být rozhodující faktor na misce zvažovaných variant. Pomocná ruka pro studenty středních škol byla podána Karlovarskou agenturou rozvoje podnikání. Díky intenzivní spolupráci s  Fakultou sociálně ekonomickou Univerzity J. E. Purkyně Ústí nad Labem byla zorganizována návštěva univerzity v rámci Dne otevřených dveří.

Nabídku společného autobusového zájezdu využilo celkem 11 studentů z různých středních škol, kteří měli zájem hlavně o prohlídku Fakulty umění a designu, Fakulty zdravotnických studií, Pedagogické a Přírodovědecké fakulty. Bohatý program zahrnující prohlídku kampusu, budov jednotlivých fakult, vědecké knihovny, učeben, laboratoří, ale také přednášky k nabízeným studijním oborům nebo diskuse se zástupci jednotlivých kateder a s potenciálně budoucími spolužáky studenty příjemně překvapil.

„Bylo to super. Ačkoli mám ještě jednu nabídku, kde se hradí školné a zaměstnavatel je ochoten ho uhradit, kdybych se měl hned rozhodnout, vyhrálo by Ústí. Super lidi, super fakulta. Určitě to naplnilo mé očekávání,” sršel nadšením Jan Čurlin, jeden z účastníků exkurze, který studuje Střední zdravotnickou školu v Chebu, vypomáhá jako pomocný bratr v nemocnici a zároveň pracuje jako zámečník. I studentky z Gymnázia Cheb návštěva UJEP natolik nadchla a přesvědčila, že jsou rozhodnuté přihlášku určitě poslat. Dvě na Fakultu zdravotnických studií a jedna na Přírodovědeckou fakultu. Jak uvedla v tiskové zprávě KARP.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.