Oprava Amerického mostu v Chebu zavře komunikaci na půl roku

Cheb – Dopravní úpravy v centrech měst jsou velmi komplikované. V některých případech mohou zkomplikovat dopravu až ke stavu kolapsu. Podobné jsou obavy obyvatel Chebu před avizovanou opravou Amerického mostu. Řidiče čeká několik měsíců během, kterých budou moci využít pouze most v Ašské ulici. Tím se doprava bude přesouvat k již v současné době přetížené kruhové křižovatce v centru. A právě tady se dají očekávat mimořádně složité situace.

Vedení města komunikovalo postup prací se stavební firmou. Nicméně mezi variantami provádění prací byla zvolena verze uzavření po dobu rekonstrukce pro automobily. Jiný postup by totiž celou rekonstrukci vzhledem k děleným pracím značně prodloužil. Co se týče pěších, budou moci most v využívat bez většího omezení. Zamýšleno je  vždy povolit přecházet na straně, kde se nebude pracovat.

Město ale připouští, že letošní léto bude ve městě, v oblasti dopravy velmi obtížné. Obavy umocňuje souběh opravy mostní konstrukce s několika velkými kulturními akcemi. V červnu proběhne další ročník mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO. Července přinese  Festival nového cirkusu a pouliční divadlo Letní bláznění.

Oprava se týká výměny mostovky, položen bude nový asfaltový povrch, proběhne rekonstrukce chodníků a zábradlí. Konstrukce bude uložena na nová ložiska a mostní uzávěry. Zároveň bude nutné konstrukci zbavit starého povrchu a znovu natřít protikorozní vrstvou. Oprava  se dotkne pobřežní zdi a naplánované je nové servisní schodiště, které by mělo budoucí údržbu mostu zjednodušit. Opravy by měly začít 4. března, hotovo má podle smlouvy být 31. srpna.

 

 

 

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.