Nad Bečovem dojde k úpravě serpentin

Bečov nad Teplou – Na jaře má začít úprava silnice mezi Plzní a Karlovými Vary. Přesněji jde k úplné uzavírce hlavního tahu. Řidiče čekají komplikace, ale důvod toho kroku je jasný svým významem. Úkolem do kterého se silničáři pustí je narovnávat serpentiny. O smyslu není třeba vést debatu, jde o snížení nebezpečnosti  úseku, kde dochází k tragickým nehodám.

Co se průběhu týče 25. března bude komunikace zcela uzavřena. Primárně jde o kácení stromů. Na počátku dubna pak navážou práce přímo na silnici. Termín stanovený na průběh prací je sedmnáct týdnů od zahájení. To by znamenalo velmi rychlou stavbu. Základní data plánů hovořila o tom, že úprava potrvá do konce stavební sezony. Tak se označuje z pravidla konec listopadu.

Podle vítěze výběrového řízení, tedy sdružení firem Eurovia a Berger, je reálné práce stihnout  do 30. července. K tomu se také zavázal včetně reflektování sankcí za každý den prodlení. Je třeba uvést, že právě čas provedení byl hlavním hodnotícím kritériem ve výběrovém řízení.

Úsek, který bude upraven  je dlouhý 800 metrů. Je na něm celkem 13 stavebních objektů, v rámci poloměrů dojde ke zvětšení některých nebezpečných zatáček. Na základě žádosti města Bečov bude také vybudován chodník o délce 250 metrů. V tomto případě město také akci financuje. Nový prvkem bude parkoviště, které se bude nacházet vlastně na ploše stávající komunikace. Parkoviště by mělo soužit především návštěvníkům, kteří míří do historického Bečova.

Řešení uzavírky hlavního tahu na Plzeň se bude řešit objížďkami. Pro nákladní auta povede náhradní trasa přes Bochov, osobní vozidla se serpentinám vyhnou těsně před Bečovem přes blízké obce.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.