Projekt Příběhy našich sousedů uchvátil v Mariánských Lázních

Mariánské Lázně – Nezisková organizace Paměť národa Karlovarský kraj pracuje na projektech, které oživují historii v mysli našeho regionu. Aktuálně byl úspěšně ukončen vzdělávací projekt Příběhy našich sousedů na Mariánskolázeňsku. Slavnostní podvečer proběhl v zaplněné Hudební síň nově zrekonstruovaného Dům Chopin Mariánské Lázně. Během svých závěrečných prezentací představili žákyně a žáci příběhy paní Ludmily Seefried Matějkové a Antonyho Blocha z Mariánských Lázní, paní Danuše Brůhové z Lázní Kynžvart a Vlasty Kubouškové z Teplé.
Podvečer, který tu proběhl již po třetí sledovali se zaujetím jak zástupci měst, základních škol, spolužáci, rodiče a kamarádi. Prezentace ukázaly emoce silných životních příběhů. Mladí dokumentaristé a dokumentaristky zastupují Základní uměleckou školu Fryderyka Chopina a Základní školu JIH Mariánské Lázně, ZŠ a MŠ Lázně Kynžvart a základní školy z Teplé.
Na jednotlivé prezentace byl časový termín šesti měsíců. Úkolem bylo  objevit ve svém městě lidi se zajímavými osudy a zaznamenat jejich vyprávění. Bylo potřeba zvládnout natočit vyprávění pamětníka, dohledat archivní materiály k jeho příběhu a zpracovat ho jako audio nebo video-reportáž. Ty byly následně právě v domě Chopin prezentovány. Návštěvníky čekalo kromě audio-reportáže a jedné video-reportáže, také divadelní představení a poprvé vznikl v rámci projektu na Mariánskolázeňsku i skvělý komiks.
foto Bohuslava Mayová

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.