Rekonstrukce nádraží ve Františkových Lázních byla dnes slavnostně zahájena

Františkovy Lázně – Dnes byla slavnostně zahájena kompletní rekonstrukce nádražní budovy ve Františkových Lázních. Samotného slavnostního okamžiku se zúčastnili jak představitelé města, tak Správy železnic, Ministerstva Dopravy i zhotovitele. Rekonstrukce není snadným zásahem a práce budou trvat zhruba jeden rok.

Původní vzhled získají střecha i fasáda jak barevností i materiály, tak historickými římsami. V interiéru se renovace dotkne podlah, stěn a podhledů. Vzhled by se měl po repasi vrátit i dveřím. Moderní zázemí bude mít hala i pokladny. Zrenovován bude hlavní vchod do odbavovací haly a vybudovány přístupové chodníky na 1. nástupiště.
Slavnostního okamžiku se zúčastnila starostka města Lenka Průšová s místostarosty Ivo Mlátilíkem a Otakarem Skalou, ministr dopravy Martin Kupka spolu s generálním ředitelem Správy železnic Jiřím Svobodou a Karlem Volfem, generálním ředitelem společnosti Metrostav.
„Díky rekonstrukci se nádraží ve Františkových Lázních stane důstojnou vstupní branou do města, které je zapsané od roku 2021 na seznam světového dědictví UNESCO. Moderní budova nádraží s původní tváří bude přesně tím, jak bychom měli přistupovat k historickému dědictví na železnici: s citem pro krásu původní architektury a s ohledem na současné potřeby cestujících,“ uvedl na místě ministr dopravy Martin Kupka.
Rekonstrukce by měla být hotová na jaře příštího roku. Změnou projde také okolí nádraží, jak dodala starostka města Lenka Průšová: „Mám velkou radost také z toho, že vedle budovy budou vybudovány cykloboxy, parkovací stání pro kola a zároveň i dobíjecí stanice pro elektrokola, protože jsme zrovna nedávno řešili, kam tato zařízení, jejichž potřeba a oblíbenost mezi lidmi stále roste, v památkové zóně města umístit.“ sdělil web města Františkovy Lázně.

 

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.