Nový zubař v Ostrově získal i podporu kraje na vybavení ordinace

Ostrov – Podporu novému zubaři schválila Rada Karlovarského kraje na jednom ze svých posledních zasedání. Novému zubnímu lékaři, Miroslavovi Duškovi, který si pro vybudování ordinace vybral město Ostrov, Karlovarský kraj schválil dotaci ve výši 1 milion korun, a to v rámci Programu na podporu vzniku a rozšíření ordinací zubních lékařů. Jeho ordinace s názvem GalleryDent mimo jiné zajišťuje ve vybrané pracovní dny zubní pohotovost v regionu.

Karlovarský kraj se dlouhodobě potýká s nedostatkem zubních lékařů. Mnohdy musí obyvatelé hledat pomoc za hranicemi regionu, což je samozřejmě velký problém. Kraj se postupnými kroky snaží situaci zlepšit. Jedním z kroků je i podpora vzniku a rozšíření zubních ordinací. Oproti loňskému roku byla navýšena alokaci dotačního programu o 3 miliony korun. Kraj tak má pro zubaře a jejich ordinace připraveno 5 milionů korun. Maximální výše podpory pak smí v jednom případě činit 1 milion korun.

Kromě této formy podpory se Karlovarský kraj zaměřuje také na studenty oboru zubní lékařství, kterým poskytuje stipendia. Pomocí motivačních příspěvků se pak snaží přilákat do regionu i čerstvé absolventy a motivovat zubní ordinace, aby mladé zubaře přijímaly na praxe.

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Sdílejte článek:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email

Top

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Nikdy nezmeškejte žádnou důležitou zprávu.